Runaway 2: The Dream of the Turtle ook richting Wii; deel 3 in ontwikkeling

De cartoon-achtige point&click-games zijn nog steeds erg populair. Met oude klassiekers als bijvoorbeeld Grim Fandango en Monkey Island is er nog altijd behoefte aan vrolijke games met humor, actie en wat puzzelen. De tweede Runaway-game, getiteld Runaway 2: The Dream of the Turtle, was dan ook een welkome verschijning voor veel gamers.

Eerder dit jaar werd al gemeld dat Runaway 2 nog voor de Nintendo DS ontwikkeld wordt en tijdens de Leipzig Games Convention is daar ook nog een Wii-versie aan toegevoegd. Om het feestje helemaal compleet te maken, werd er meteen verteld dat er ook al gewerkt wordt aan een derde Runaway-game.

Het verhaal van Runaway 2: The Dream of The Turtle begint bij Gina. Ze is door een kerel uit een watervliegtuig gegooid boven het kleine eiland Mala. Op dit eiland bevindt zich een meer waarin ontelbaar veel geheimen verscholen liggen over het mysterieuze verleden van onze planeet en misschien zelfs wel over onze toekomst. Hoe vreemd het ook klinkt, om bij dit meer te komen moet je het opnemen tegen ’s werelds sterkste leger, piraten en ijsberen. Last but not least moet je ook nog eens beschikken over een buitengewone intelligentie. Het meest bizarre gedeelte van het verhaal moet echter nog komen. De gemene onverlaat die Gina in deze situatie heeft gegooid, is niemand minder dan onze ‘held’, Brian Basco!

Lees ook onze avontuurlijke review.

Runaway 2: The Dream of the Turtle is inmiddels verschenen voor de PC en zal nog verschijnen voor de Nintendo DS en Wii.

  1.   
    gappower's avatar

    lijkt me wel een leuk spel. 🙄

  2.   
    Carmen07's avatar

    Runaway 2 was best grappig, ben benieuwd wat ze met deel 3 gaan doen. 🙂