Wii-versie Runaway 2: The Dream of the Turtle lijkt zeker

De cartoon-achtige point&click-games zijn nog steeds erg populair. Met oude klassiekers als bijvoorbeeld Grim Fandango en Monkey Island is er nog altijd behoefte aan vrolijke games met humor, actie en wat puzzelen. De tweede Runaway-game, getiteld Runaway 2: The Dream of the Turtle, was dan ook een welkome verschijning voor veel gamers.

Vorig jaar werd al gemeld dat Runaway 2 nog voor de Nintendo DS ontwikkeld wordt en destijds doken ook al geruchten op over een mogelijke Wii-versie. Inmiddels lijkt Runaway 2 vrijwel zeker naar de Wii te komen, want ook op de site van de grote retailer EB Games staat een Wii-versie genoteerd. Het wachten blijft op een officiële aankondiging om te weten wat ontwikkelaar Pendulo Studios precies van plan is met deze variant voor de Wii.

Het verhaal van Runaway 2: The Dream of The Turtle begint bij Gina. Ze is door een kerel uit een watervliegtuig gegooid boven het kleine eiland Mala. Op dit eiland bevindt zich een meer waarin ontelbaar veel geheimen verscholen liggen over het mysterieuze verleden van onze planeet en misschien zelfs wel over onze toekomst. Hoe vreemd het ook klinkt, om bij dit meer te komen moet je het opnemen tegen ’s werelds sterkste leger, piraten en ijsberen. Last but not least moet je ook nog eens beschikken over een buitengewone intelligentie. Het meest bizarre gedeelte van het verhaal moet echter nog komen. De gemene onverlaat die Gina in deze situatie heeft gegooid, is niemand minder dan onze ‘held’, Brian Basco!

Lees ook onze avontuurlijke review.

Runaway 2: The Dream of the Turtle is inmiddels verschenen voor de PC en zal nog verschijnen voor de Nintendo DS en Wii.

  1.   
    Jarek's avatar

    lijkt me wel grappig maar ik ga hem niet kopen denk ik

  2.   
    TheDude's avatar

    De PC-versie was erg leuk, prima humor en gewoon een vette adventure. Leuk voor Wii gamers als deze versie er alsnog komt. 8)