God of War, Horizon en Gran Turismo komen naar je favo streamingdiensten

“Heb ik al gezien… heb ik al gezien… ga ik niet eens aan beginnen…” Wie een beetje bekend is met de huidige streaming services scrollt wat af tegenwoordig. Duizenden series en stuk voor stuk matig tot zeer kut, totaal irrelevant of al bekeken. Sony wil daar verandering in gaan brengen door ten minste 3 van diens IP naar diverse streamingdiensten te brengen. Daar zit alleen wel een hele dikke ‘maar’ aan.

Laten we eerst met het goede nieuws beginnen. De drie IP in kwestie zijn niet de minste: God of War, Horizon en Gran Turismo. Nu kan ik me best voorstellen dat Kratos best lekker bekt op je 85″ Nanocell LGHBTQHDOLEDTV+ en Aloy zal ook best de nodige fans hebben die bereid zijn om hun abbo weer uit slaapstand te trekken, maar Gran Turismo? Het is een fokking driving simulator. En een ‘real one’. Wat is er leuk aan een serie omtrent vlekkeloos rondjes rijden? Drive To Survive gaat tenminste nog over de coureurs en persoonlijke vetes, waarbij het daadwerkelijke racen niet eens meer een spil vormt. Dus ja, Gran Turismo, het zal wel. Het zal me ook niks verbazen wanneer je de mooiste auto’s alleen bij de duurste abonnementsvorm te zien krijgt en de serie na launch 2 dagen lang onbereikbaar is.

Maar dan nu het mindere nieuws. Om beide goede series (dus niet GT) te kunnen bekijken moet je zowel een Amazon Prime als Netflix abbo afsluiten. Om de Sony-taart eerlijk te verdelen gaat God of War naar Prime en Horizon naar Netflix. Gooi Gran Turismo voor mijn part naar… weet ik veel… HBO Max of Disney+ ofzo. Kan het mooi concurreren met de Cars-serie.

En nu maar hopen dat het allemaal wat beter uit de verf komt dan Uncharted, wat op zich geen rukfilm is, maar toch ook weer een beetje wel voor de echte Uncharted-fans. Oh, en laten we ook niet vergeten dat The Last of Us (HBO), Ghost of Tsushima (film), Twisted Metal (serie) en Jak and Daxter (iets) ook nog een soortgelijke behandeling ondergaan. Daar hebben we toch allemaal geen tijd voor, Sony.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren