GT7-spelers vinden een nieuwe manier om makkelijk credits te farmen

GT7 – oftewel Gran Turismo 7 – momenteel kent de game twee kampen. Mensen die Sony’s en Polyphony’s bloed wel kunnen zuipen sinds update 1.07 en mensen die vinden dat die andere groep niet zo moet janken. Gran Turismo heeft altijd synoniem gestaan voor een lange grind, dus men moet niet zo zeuren. Toch zijn er genoeg mensen die de laatste nerf niet waarderen, en laat het nu deze mensen zijn die een slimme omweg hebben gevonden om alsnog vlot aan in-game centen te komen.

Ironisch genoeg is het juist PlayStation’s Remote Play app op een Windows pc die het faciliteert, samen met een script welke opdook via Septomor op het PSNProfiles forum. Dit script speelt in principe de game voor je, waardoor je niet eens aanwezig hoeft te zijn om races te winnen. Na een dagje hard ploeteren voor je baas kun je – afhankelijk van hoe lang je het script laat draaien – gauw 15 miljoen credits binnen harken, aldus enkele gebruikers ervan.

Nu is het wel belangrijk om te vermelden dat wij bij Gamersnet cheaten niet toejuichen. Sterker nog, cheaters zijn vaker wel dan niet het kwaadaardige gezwel in online multiplayer games. Maar Sony vraagt hier natuurlijk wel een beetje zelf om. En het lijkt er zich voor nu ook niet heel druk om te maken. Maar ik gok dat dit ook nog wel verandert.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren