Fans brengen multiplayer PS3-game Motorstorm weer tot leven

Je hebt fans en je hebt échte fans. In die laatste categorie zit ook het volgende groepje fanatieke PlayStation-fans. Deze dames en heren hebben namelijk de online multiplayer van Motorstorm weer tot leven weten te brengen.

Gaat u even mee terug in de tijd? Fliepeldepiepeldiepiep…  Het is het jaar 2006 en we hebben een bloedhete zomer achter de rug. In het najaar lanceert de PlayStation 3 in een paar regio’s, waarna Europa begin 2007 aan de beurt is. De groep launch games is inmiddels flink uitgebreid en ook voorzien van een bijzondere racegame: Motorstorm. Zoals je in onze review kon lezen een visueel pareltje, toffe physics engine en fijne gameplay met diverse voertuigsoorten die ook nog eens tegelijk tegen elkaar kunnen racen.

Helaas voor alle liefhebbers gingen de online servers van Motorstorm begin 2010 op zwart. De game kende geen offline multiplayer, waardoor je sindsdien alleen de singleplayer nog kon spelen. Natuurlijk waren er nog vervolgen als Motorstorm: Pacific Rift en Motorstorm: Apocalypse, maar het origineel had bij veel gamers een speciaal plekje. Voor al die liefhebbers is er nu goed nieuws.

De fangroep PlayStation Online Network Emulated, afgekort tot PSONE, heeft het voor elkaar gekregen om Sony’s servers na te bootsen. Sterker nog, iedereen met een PlayStation 3 en een exemplaar van Motorstorm kan inloggen op de server van PSONE. Je kunt ook een PS3 emulator gebruiken, al dien je dan wel gewhitelist te worden op de Discord server van PSONE om misbruik van het systeem te voorkomen.

Om verbinding te maken met de PSONE server dien je de DNS-instellingen van de PlayStation 3 aan te passen. De primary DNS moet 185.194.142.4 worden en de secondary DNS 8.8.8.8 of 1.1.1.1. Meer informatie over PSONE en de werkwijze vind je op hun officiële website.

PSONE ondersteunt overigens nog veel meer PS3-games naast Motorstorm. Zo is men ook actief met spellen als Warhawk, Killzone 2, SOCOM Confrontation, Twisted Metal Black en Calling All Cars. Op dit moment zijn ze nog aan het proberen om meer games speelbaar te maken op de eigen servers, waaronder Resistance, Wipeout HD en Ratchet & Clank: Up Your Arsenal. Zelfs de virtuele wereld PlayStation Home willen ze weer tot leven wekken.

Dan ben je wel echt een fan, toch?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren