Cowboy Jesse McCree uit Overwatch krijgt nieuwe naam

Blizzard heeft het zwaar. Maanden geleden werd bekend dat er binnenshuis veel problemen waren met seksuele intimidatie van vrouwelijke medewerkers. Het bedrijf achter onder andere World of Warcraft en Diablo probeert nu een pleister aan te brengen door een verandering door te voeren aan een van de Overwatch karakters. Whut??? We leggen het je even uit…

Het verhaal is als volgt: Eén van de ontwikkelaars van Blizzard heette Jesse McCree. Tijdens het ontwikkelen van de game vond het Overwatch-team het zo’n badass naam, dat ze besloten om het cowboy karakter uit de game dezelfde naam te geven. Nu is diezelfde Jesse McCree, de echte dus, recentelijk ontslagen aangezien hij één Blizzard’s eerder genoemde viespeuken was.

In een statement op social media laat Blizzard weten in het vervolg geen fictieve karakters meer te gaan benoemen naar real life-personen en werknemers. Dit omdat de lijn tussen fictie en realiteit dan wellicht te dun is.

Het is natuurlijk slechts een doekje voor het bloeden en de toekomst moet uitwijzen of Blizzard daadwerkelijk begrijpt waar men veranderingen door moet voeren. Wellicht niet aan een fictief karakter, maar aan de giftige werksfeer en ongewenste praktijken waar de staat Californië nog steeds onderzoek naar doet.

  1.   
    Aepollo's avatar

    Yikes.. Lastige situatie, snap de keuze in dit geval wel natuurlijk.