Activision Blizzard ook gedaagd om vermeend viespeukerij

Ubisoft lijkt niet de enige uitgever te zijn waar het krioelt van de vunzigaards. Ook bij Activision Blizzard kunnen ze er kennelijk wat van. Het bestuur van de staat Californië is er wel een beetje klaar mee en klaagt de uitgever dan ook aan, aldus de New York Times.

Na twee jaar intern onderzoek zijn er enkele zaken aan het daglicht gekomen die er niet om liegen. Zou zou een vrouwelijke werknemer zichzelf tijdens een zakenreis het leven hebben ontnomen na een seksuele relatie met haar superieur, waarbij mannelijke collega’s het nodig vonden om naaktfoto’s van haar te verspreiden. Ook zouden mannelijke collega’s er niet vies van zijn om totaal van de kaart op het werk te verschijnen en smerige praat erop los te laten (Call of Booty, hur hur hur…), gepaard met aardig wat ongepast gedrag. Daarnaast zou er ook worden gediscrimineerd en zouden vrouwen veel minder betaald krijgen voor hetzelfde werk. Nee toch? Uit den boze! Kotick, goudeerlijke kerel, zeg er eens wat van!

Volgens Activision Blizzard wordt de situatie wel een beetje uit zijn verband getrokken. Het bedrijf zegt dat het er juist alles aan doet om dit soort praktijken buiten de deur te houden. Tja, een zakenreis is buiten de deur, als Activision Blizzard daar op doelt. Anywho, de uitgever is het er dan ook niet echt mee eens dat de staat niet eerst even is komen vragen hoe het zat, alvorens naar de rechter te stappen. En om dan ook nog eens de boel op te blazen door dat zelfmoord-incident erbij te halen, dat is ook niet echt fair, vindt men. Klote-Californië met diens bemoeizuchtige gezever. Als het zo moet kan Acti beter verkassen naar een andere staat waar ze niet zo zeikerig doen.

Activision Blizzard heeft het er maar moeilijk mee zo, en dat terwijl het altijd zo’n open en eerlijk karakter heeft gehad. Het is bijvoorbeeld niet zo dat er iets als ongelijkheid heerst binnen het bedrijf. Zo heeft directeur Bobby Kotick bijvoorbeeld nooit een exorbitant hoge bonus opgestreken en beloont het personeel altijd voor diens uitmuntende prestaties.

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.