Overwatch krijgt eindelijk cross-play

Of je nou zit te wachten op cross-play in Overwatch of niet, Blizzard heeft wel zijn tijd genomen. Maar binnenkort kunnen we dan eindelijk universeel de payload duwen (of juist niet, winkwink Genji’s en Hanzo’s) op alle platformen, samen, als één happy family.

In de nieuwe developer update met Aaron Keller, opvolger van ‘daddy’ Jeff Kaplan, werd de nieuwe feature uit de doeken gedaan. Spelers op de Nintendo Switch, Xbox One en PlayStation moeten, indien ze gebruik willen maken van de cross-play, een battle.net-account aanmaken en deze linken met de console-accounts. Op deze manier kunnen straks alle platformen samen met elkaar om healing schreeuwen. De beta van de cross-play begint ‘binnenkort’, aldus Keller. Kleine sidenote: In de competitive-modus blijven pc en consoles gescheiden.

Wat nog steeds niet mogelijk wordt gemaakt met deze nieuwe feature is cross-progression. Hier wordt echter nog aan gewerkt.

  1.   
    Anoniem-1831118970's avatar

    wie speelt dit nog???

  2.   
    Mieke Schoester's avatar

    @Anoniem-1831118970: Yours truly speelt deze game nog vaak genoeg! De game wordt vanzelf weer meer gespeeld wanneer Overwatch 2 komt.