Activision-Blizzard belemmert onderzoek Californië

Activision-Blizzard ligt al even onder vuur, niet in de laatste plaats door de staat Californië. Ze zouden een onveilige werkplek zijn voor vrouwelijke medewerkers. Er is onderzoek gaande, maar nu stelt de Department of Fair Employment and Housing van de staat dat ze hun werk niet kunnen doen.

Volgens hen heeft Activision-Blizzard zich volledig ingedekt door medewerkers NDA’s (non-disclosure agreements) te laten tekenen. Deze documenten dien je te ondertekenen als je bij het bedrijf werkt en verbieden je bepaalde informatie te delen, op straffen van een enorme boete (via VG247). En dat maakt het interviewen van mensen over de situatie op de werkvloer natuurlijk bijna onmogelijk.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.

  1.   
    Anoniem-1150942612's avatar

    Lijkt wel een soap serie daar… maar wat ik me nu afvraag is of al deze negatieve commotie nog tot tegenvallende verkoopcijfers zullen leiden…