Wanneer komt die Mass Effect-film nou?

Mac Walters was creative director voor Mass Effect Andromeda en Mass Effect Legendary Edition en bovendien stond hij aan het roer van het verhaal van deeltjes 2 en 3. Eerder deze week had hij een interview met Business Insider en hij vermoedt dat Mass Effect vroeg of laat wel naar het grote of kleine scherm komt. De filmindustrie blijkt al langer geïnteresseerd (via VGC):

“It’s such an expansive world, and so many people I know in the TV and film industry have reached out to ask me when we’re going to do it and saying we’ve got to do it.”

Natuurlijk zijn er wel grote uitdagingen bij een dergelijk project, want hoe kun je een verhaal vertellen in zo’n kort tijdsbestek in verhouden tot de games.

“What story are we going to tell in 90 to 120 minutes? Are we going to do it justice?”

Eerder dit jaar plaatste acteur Henry Cavill (Justice League, The Witcher) een geblurd script en dat bleek een verhaal binnen het Mass Effect-verhaal te zijn, dus misschien zijn ze al verder in de productie dan wij weten. Het lijkt er eindelijk toch op dat films gebaseerd op games kans van slagen hebben, kijk maar naar Detective Pikachu, Sonic en binnenkort Uncharted. Kijk vooral niet naar Assassin’s Creed, niet doen. Beluister er gewoon onderstaande podcast over, dat scheelt je heel veel tijd.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren