Wat? Geen campaign en battle-royale in Battlefield 2042

battlefield-2042-wingsuit-screenshot

Jackfrags, een populaire Battlefield YouTuber, heeft meer informatie gekregen over de nieuwe Battlefield. In een nieuwe video op zijn kanaal doet hij deze informatie uit de doeken.

Het meest opvallende feit: Battlefield 2042 kent op dit moment geen campaign, en geen battle-royale modus.

Dat eerste was min of meer te verwachten, first-person shooters hebben in het verleden vaker geen campaign gehad. Toch zal het voor veel spelers als een verrassing komen, aangezien Battlefield 1 en Battlefield V wél een campaign hebben. Zelfs tegenhanger Call of Duty bracht vorig jaar een uitgebreide single-player ervaring in Black Ops: Cold War. De campaign wordt vervangen door singleplayer georiënteerde doelen in de multiplayer, een beetje a la Titanfall lijkt me.

Dan de grote shocker: Geen battle-royale.

Nu zijn er genoeg spelers die helemaal niet zitten te wachten op een BR, en veel liever hebben dat alle aandacht naar de multiplayer modus gaat. Toch is het een opvallende keuze van Dice om geen BR-modus aan te bieden, zeker gezien het rammende succes van Warzone. Battle-Royale is sinds het succes van PUBG, en daarna Fortnite, bijna niet weg te denken uit het shooter-genre. Er is op dit moment nog geen verklaring vanuit Dice of EA waarom deze keuze is gemaakt. Het lijkt er echter op dat EA niet een if you can’t beat them, join them – attitude heeft, maar meer een if you can’t beat them, probeer het dan gewoon op de ouderwetse manier – attitude.

Aanstaande zondag 13 juni wordt er gameplay getoond van Battlefield 2042.

Battlefield 2042 verschijnt 22 oktober aanstaande voor PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series S|X en PC.

Tot die tijd kunnen we nog even genieten van deze epische trailer:

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.

 1.   
  Anoniem-1550711951's avatar

  Geen campaign is geen aankoop voor mij.

 2.   
  Anoniem-280491214's avatar

  Prima. Daar koop ik ook geen bf voor. Moet de rest wel geen lauwe stront zijn zoals 5

 3.   
  JohnClark's avatar

  @Anoniem-280491214:
  idd gewoon een goede Battlefield shooter met goede “gunplay”. Met BF2, BF2142, BF3 en BF4 konden ze het wel.