Assassin’s Creed Valhalla uitbreiding Wrath of the Druids verschijnt 29 april

Assassin’s Creed Valhalla krijgt volgende maand een eerste, grote uitbreiding. De expansion heet Wrath of the Druids en zal vanaf 29 april beschikbaar zijn.

In Wrath of the Druids gaan spelers op avontuur in Ierland. Daar ontdek je het mysterie van een druïde cult. Het opsporen en ontdekken van leden van deze cult zal een belangrijk onderdeel zijn van de uitbreiding. Duik in de wereld van Keltische mythen en folklore, vecht jezelf een weg door spookbossen en probeer je macht te vergroten bij de diverse koningen. Misschien kom je ook nog wel Michael Flatley tegen.

De uitbreiding is naar vervloekt goed gebruik beschikbaar in de losse verkoop of via de Season Pass.

Naast de geplande uitbreiding is vanaf nu voor alle spelers het Ostara Festival beschikbaar. Dit in-game event duurt tot 8 april en vindt plaats in een speciaal gedeelte van Ravensthorpe. Het festival staat in het teken van Pasen en kent diverse, thematische activiteiten. Zo zijn er drie mini-games: drank, boogschieten en vechten. Kortom, een gemiddelde zaterdagavond stappen. Ook kan je drie nieuwe character quests volbrengen, nieuwe skills leren en exclusieve beloningen verdienen.

Om het Ostara Festival te beleven, moet je Engeland hebben bereikt en minstens één van de eerste verhaallijnen hebben afgerond. Dit kan zowel Grantebridgescire als Ledecestrescire zijn. Het festival wordt dan automatisch geactiveerd zodra je de nederzetting bezoekt.

Liefhebbers van customizen komen vanaf nu ook meer aan hun trekken, want het is eindelijk ook mogelijk om het uiterlijk van Eivors’ uitrusting aan te passen. Als bedankje voor alle spelers krijg je Altaïrs’ outfit, de Yule Gear Set en  300 Opals geheel gratis. Deze beloning kan je claimen via de Animus Store.

Assassin’s Creed Valhalla is speelbaar op de pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Google Stadia en Amazon Luna.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren