Rainbow Six: Siege krijgt binnenkort cross-play

Ubisoft is recentelijk op pc geswitched van Uplay naar Ubisoft Connect en wilde die naam waarmaken door zoveel mogelijk cross-play en cross-saves te bieden. Destijds was Rainbow Six: Siege nog geen onderdeel van die belofte, maar daar komt binnenkort verandering in.

Dit is bekendgemaakt tijdens een preview-evenement voor het Crimson Heist-seizoen. Game director Jean-Baptiste Halle zei tegen PC Gamer dat het fantastisch zou zijn als Xbox- en PlayStation-gamers met elkaar zouden kunnen spelen, bijvoorbeeld omdat dit de match-making flink zou verkorten. Dit des te meer in gebieden waar één console veel meer verkocht wordt dan de andere, zoals in Azië, waar de PlayStation heer en meester is onder console-gamers.

De pc wordt natuurlijk ook besproken, want muis en toetsenbord hebben een inherent voordeel ten opzichte van controllers. In tegenstelling tot andere games met cross-play zoals Fortnite en Warzone, heeft Rainbow Six: Siege geen aim assist om dat verschil te overbruggen. Daarom lijkt het onwaarschijnlijk dat we op korte termijn cross-play gaan zien tussen pc en consoles.

Wat wél mogelijk is, is cross-progressie: alle content die je vrijspeelt of koopt wordt in de toekomst beschikbaar op alle platforms waar je Rainbow Six: Siege op bezit. Halle wilde echter nog niet zeggen wanneer deze feature wordt geïmplementeerd.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren