Rainbow Six Siege-director wil free-to-play gaan

Tegenwoordig is Rainbow Six Siege voor een prikkie op te pakken. Op de PlayStation Store kan je de Deluxe edition al oppakken voor 9,99 euro, de Microsoft Store verkoopt deze editie voor 8,99 euro terwijl de pc-editie er net iets boven zit met 9,89 euro. Al verkopen zij nog wel de standaardeditie voor bedrag van 7,99 euro.

Met liefst 55 miljoen verkochte exemplaren is de game an sich niet meer de plek waar het meeste geld wordt opgeleverd. Die plek is al vergeven aan het aanschaffen van de seasonpass, battle pass(es) en de in-game microtransacties.

In een interview met PC Gamer vertelt Rainbow Six Siege’s Game Director Leroy Athanassoff dan ook dat zij Rainbow Six Siege free-to-play wilt laten worden, samen met een groot gedeelte van zijn collega’s. Toch is daar nog lang niet alles mee gezegd.

”Uiteindelijk is het beslissing die Ubisoft moet maken”, vervolgt Athanassoff. Daarnaast moet er ook naar andere aspecten gekeken worden, zoals het mogelijke gevolg van dit.

Toen Counter Strike: Global Offensive free-to-play ging, zorgde dit voor een behoorlijke influx aan nieuwe-, maar ook oude spelers. En juist om die oude spelers gaat het in dit geval. Doordat deze spelers mogelijk nieuwe accounts gaan maken, kan dit simpelweg resulteren in smurfing. Hierbij krijgen de oude spelers in zekere zin een reset van hun MMR, de skill-rating waarop hun rank is gebaseerd, en kunnen ze het weer opnemen tegen spelers die minder ervaring in het spel hebben zitten.

Tot er een goede oplossing is gevonden en Ubisoft het besluit heeft gemaakt, is Rainbow Six Siege nog niet gratis te verkrijgen. Dat de toon met dit interview is gezet, dat moge duidelijk zijn. Tot die tijd is het afwachten geblazen. Wordt onwaarschijnlijk in de nabije toekomst vervolgd.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren