Enorme afgang: PlayStation haalt Cyberpunk 2077 uit hun Store

Het doek valt nog nét niet voor Cyberpunk 2077, maar ze streven wel af op een enorme afgang: Sony haalt de game namelijk uit hun PlayStation Store en gaat klanten hun geld terugbetalen. Dit alles heeft natuurlijk te maken met de problematische lancering van de game en de vele bugs die aanwezig zijn.

CD Projekt RED heeft al excuses gemaakt en spelers hebben de mogelijkheid om hun geld terug te vragen bij ontevredenheid. En die is er.. De ontwikkelaar heeft naar verluidt niet genoeg tijd gestoken in de ontwikkeling van de PlayStation 4- en Xbox One-versies van de game. Begin 2021 zouden er updates moeten verschijnen die de ervaring iets minder griezelig maakt.

Op een speciale PlayStation-website kunnen spelers zich aanmelden om hun geld terug te vragen. Haast je!

“SIE streeft naar een hoge mate van klanttevredenheid en daarom zullen we volledige restitutie mogelijk maken voor iedereen die Cyberpunk 2077 heeft gekocht via PlayStation Store. Daarnaast haalt SIE Cyberpunk 2077 uit PlayStation Store tot nader order.

Zodra we hebben vastgesteld dat je Cyberpunk 2077 hebt gekocht via PlayStation Store beginnen we met het verwerken van je restitutieaanvraag. Let op: het voltooien van de restitutie kan afhankelijk zijn van je betaalmethode en bank.”

 1.   
  Anoniem-1458873025's avatar

  Zeer terecht.
  Ik was zo’n schreeuwer vooraf: “Blind kopen op release, het is van CD Projekt, dus kan niet anders dan geweldig zijn”.
  Ik heb het geweten, en kocht hem op de base PS-4 versie.
  De realiteit: grafisch is het een PS3-game 2009 style (niet overdreven) en ik tik een framerate van 20 FPS aan als ik rijd. Het is gewoon niet te spelen. En dan te bedenken dat deze game ontwikkeld werd voor de PS4. Een grote schande is het. Ik heb ervan geleerd.

 2.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @Anoniem-1458873025: applaus je kan een ps4 ook niet vergelijken met een 3 a 4K (duizend) game pc over de prestaties maar te zwijgen zelfs die van de ps5 XD

 3.   
  Anoniem-516015255's avatar

  Het ligt niet aan de PlayStation, ook op de vorige generatie Xbox heeft problemen.
  Microsoft geeft je nu ook de mogelijkheid geld terug te krijgen.

 4.   
  Felis_Rufus's avatar

  @the ultimate gamer boss:
  Hij vergelijkt toch ook niet? Ik vind zelf dat een game die voor een platform gelanceerd wordt, gewoon speelbaar moet zijn op dat platform. Uiteraard kunnen de grafische prestaties niet zo zijn als op high-end pc’s, maar deze onaffe release kan toch echt niet. Ik lees veel reacties van mensen die stellen dat je dan maar zo’n pc had moeten aanschaffen, maar je mag toch verwachten dat het op een PS4 in ieder geval speelbaar is.

 5.   
  ronineter's avatar

  Een beetje laf van sony day ze dit in het verleden niet gedaan hebben toen spellen van grote publishers zo gebroken waren bij lanceren van Bethesda en EA dat ze actie niet durfde uit te voeren. Maar wel bij een kleinere studio welke niet veel tegen hun in te brengen hebben. Voor de rest vind ik dit wel een terechte actie, die helaas niet eerder ondernomen is met sommige spellen.

 6.   
  OnOwned's avatar

  @ronineter: Een kleine studio? CD Projekt RED is letterlijk een beursgenoteerd miljardenbedrijf die Ubisoft heeft ingehaald als Europa’s grootste. Vraag is of ze dat nog zijn na een beurs verlies van ruim een miljard euro, na deze vreselijke slechte launch.

  Ja als je terugkijkt waren Fallout 76 en Anthem ook rijp voor een behandeling als dit, maar het is ook heel erg de schuld van CDPR. Die riepen in een verklaring dat ontvreden gamers gewoon om refunds kunnen vragen, waardoor het leek alsof ze alles voor je gingen regelen en je zonder problemen van je kapotte game af kunt. Maar uiteindelijk werden Microsoft en Sony overspoeld met refundrequests zonder dat CDPR ook maar iets had overlegd met die platformen. Dus nu denkt Sony, je kan de pot op.