CD Projekt RED verontschuldigt zich voor huidige staat Cyberpunk 2077 op old-gen consoles

Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar CD Projekt RED heeft zich met Cyberpunk 2077 in een behoorlijk kwaad daglicht gezet bij de bezitters van een PlayStation 4 of Xbox One. De oh zo oogstrelende beelden die de Poolse ontwikkelaar in de afgelopen maanden heeft voorgeschoteld, bleken verre van representatief voor de old-gen consoles, waarop de game erbarmelijk lijkt te draaien. Gezien de achterban met de dag vocaler wordt, voelt men zich bij CD Projekt RED genoodzaakt om te reageren met een verontschuldiging.

Framerates onder de 20 frames per seconde, textures die maar niet in willen laden, een resolutie waar je bang van wordt en harde crashes… het zijn allemaal zaken die Cyberpunk 2077 op de consoles lijken te tergen. Wat een sprookjeslaunch had moeten worden, is uitgelopen op een nachtmerrie voor de Poolse studio. Zelfs een hele dikke Day One-patch bleek niet voldoende te fixen en gamers reageerden furieus op de staat waarin de dystopische shooter-RPG werd afgeleverd. Deze barrage aan kritiek is bij CD Projekt RED niet in de koude kleren gaan zitten. Met een uitgebreide excuusbrief wil de ontwikkelaar de gemoederen tot bedaren brengen.

Uit de verklaring van CD Projekt RED val op te maken dat we de aankomende dagen wat patches kunnen verwachten die de game op zijn minst stabieler laten draaien, al moeten we nog wel tot februari wachten totdat alle grote patches zijn uitgerold. Om de verwachtingen wel wat te temperen, drukt men de gamers wel op het hart dat deze patches geen wonderen gaan verrichten wanneer het op grafische pracht aankomt. De game zal er op de PlayStation 4 en de Xbox One wel wat beter uit gaan zien, maar we moeten niet verwachten dat de verschillen met de PlayStation 5, Xbox Series X of een high-end pc ineens minutieus zijn.

Daarnaast snapt CD Projekt RED ook dat je misschien zodanig teleurgesteld bent, dat je jouw exemplaar wilt retourneren. Ook daar wil men je bij helpen, maar niet voordat je zelf al wat moeite hebt genomen. Digitale exemplaren kunnen middels de refund-systemen van Microsoft en PlayStation worden geretourneerd. Fysieke exemplaren zijn uiteraard een ander dingetje. Zodra je het cellofaan van je doosje hebt gescheurd, zal menig retailer je teleurstellen. Mocht dat het geval zijn, dan heb je tot 21 december de tijd om via [email protected] om assistentie te vragen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren