Performance Mode voor pc-versie Fortnite

Fortnite, een game om van te houden.. of niet natuurlijk, dat kan ook. De Master Chief of Kratos naar de game brengen? Uiteraard! Gelukkig (of helaas) geeft dit soms wat tegenstand, maar we kunnen niet ontkennen dat de game immens populair is onder allerlei leeftijden en miljoenen mensen de game spelen.

Dankzij een nieuwe update kun je de game nu in een zogenaamde Performance Mode spelen en deze optie is vooral aantrekkelijk voor mensen die op een crappy pc spelen. Deze modus zorgt voor enorme prestatieverbeteringen op pc en dit zal velen van jullie dolgelukkig maken. Voorlopig zit de functie nog wel in een testfase.

Zodra je de game opstart krijg je de vraag om over te schakelen op Performance Mode. Uiteraard is het altijd mogelijk om weer terug te schakelen. De game raadt overigens nog steeds aan de game op een SSD te installeren en minstens 6GB aan RAM-geheugen te hebben. Verrassend is wel dat een losse videokaart dan weer niet nodig is. Dat scheelt toch weer wat euro’s en die kan je dan weer besteden aan de Master Chief.

Sommige hardwarecombinaties krijgen een enorme boost door de modus en in veel gevallen kan je een verdubbeling van je huidige framerate verwachten. Last but not least is er nu de mogelijkheid om geen High-Quality textures meer te downloaden en dat scheelt dan weer zo’n 14GB aan schijfruimte.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren