Update: Mogelijk gijzeling gaande bij Ubisoft Montreal

Update (13 november, 21:59 uur): De politie van Montreal zegt op Twitter dat er geen daadwerkelijke bedreiging is aangetroffen, maar dat het pand van Ubisoft uit voorzorg wordt geëvacueerd.

In Montréal is de politie uitgerukt na een 911-oproep vanuit het kantoor van Ubisoft Montreal in Canada. De omgeving is afgezet en de politie roept mensen op om uit de buurt te blijven van het pand. Op beelden van de Canadese tv-zender tva is te zien hoe zich een menigte ophoudt op het dak, maar bepaald niet voor hun plezier. Op sommige beelden is te zien hoe deuren naar het dak gebarricadeerd zijn.

Er is dus duidelijk iets gaande bij Ubisoft Montreal dat niet in de haak is. De politie deelt op Twitter mede dat er vooralsnog geen slachtoffers zijn gemeld, maar dat er wel gespecialiseerde agenten worden ingezet. Veel media berichten al dat het om een gijzeling gaat, maar vooralsnog is onduidelijk wat er precies aan de hand is. Om de verspreiding van nepnieuws niet tweemaal in een week in de hand te werken, dringen we dan ook aan op voorzichtigheid: natuurlijk willen we snel duidelijkheid, maar fake news is in niemands belang. We houden de berichtgeving van de autoriteiten in de gaten, maar zijn voorzichtig met het trekken van conclusies.

Hoe dan ook, wij wensen Ubisoft veel sterkte en hopen op een goede afloop.

  1.   
    the ultimate gamer boss's avatar

    Iemand zal wel gedacht hebben laat ik eens gta of the getaway spelen