Update: Nee, de Xbox Series X vliegt niet in de fik


Update: Dit nieuws bleek later te gaan om een trucage van iemand die creatief was met een vape. Zo liet hij het lijken alsof de Xbox Series X (die overigens wรฉl wordt geplaagd door andere problemen) tevens fungeerde als rookmachine. Hoe dan ook, de nieuwe Xbox vliegt niet in brand na een paar uurtjes gamen. Onze excuses voor het overhaast schrijven van dit nieuwsbericht.

Origineel bericht:

Gisteren was de dag er dan eindelijk: De nieuwe generatie Xbox’jes is gearriveerd! De release loopt helaas niet helemaal op rolletjes. Het apparaat is in ieder geval wel on fire, maar dan meer in de letterlijke zin van het woord..

Op social media duiken steeds meer filmpjes en foto’s op van falende apparaten. Het lijkt hier eigenlijk altijd om de Xbox Series X te gaan en niet om z’n kleinere broertje. De gloednieuwe apparaten roken, hebben problemen met de discs en weigeren soms gewoon totaal om nog aan of uit te gaan. Twitteraar Whats Tech heeft hier een leuk draadje van gemaakt.

Het lijkt erop dat de klantenservice van Microsoft het druk gaat krijgen de komende dagen. Tenzij je je Xbox natuurlijk graag gebruikt als schoorsteen, barbecue of gourmetstel.. Dan moet je hem vooral houden.

 1.   
  raxpherion's avatar

  Lekker dan. De kinderziektes snap ik nog met een launch maar dit is echt bizar. Echt heel slecht van Ms. Afwachten hoe het met de ps5 gaat natuurlijk maar hopen niet op dit soort problemen.

 2.   
  Noice!'s avatar

  Habemus Papam

 3.   
  Hukertoo97's avatar

  Eh die laatste is LETTERLIJK iemand die vape in z’n Xbox blaast. even wat research doen op twitter en dan had je dit ook kunnen weten.

  Xboxs vliegen dus niet in de fik!! Nu verspreiden jullie in feite gewoon nepnieuws.

 4.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Xbox series SnoopDog

 5.   
  NoobAssPlayer's avatar

  De fikkende Xdozen is inderdaad een hoax. Wel jammer, had het bijzonder grappig gevonden.

 6.   
  bambam1979's avatar

  Jammer dat jullie bijdragen in deze nepberichten. Dat noemt zich een gamejournalist!
  Misschien even je feiten checken voordat je dit soort berichten plaatst.

  https://twitter.com/Xbox/status/1326662743827468288?s=20

 7.   
  dirtymatty's avatar

  de game journos hier zitten waarschijnlijk net zo als bij Gamekings gewoon heel diep in Sony’s zak

 8.   
  Mike Gevers's avatar

  @Hukertoo97 @bambam1979: Excuses voor de late reactie, Gamersnet werkt (bijna) uitsluitend met vrijwilligers die fulltime werken, dus hebben wij niet altijd de mogelijkheid om dit soort dingen snel te rectificeren. Dat is bij dezen gebeurd, met welgemeende excuses voor het misleidende bericht.

  @dirtymatty: Ik hoop dat je de rectificatie hebt gelezen? ๐Ÿ˜‰

 9.   
  CHILLOZZ's avatar

  beetje jammer dat er mensen zijn die reageren op een titel maar niet de moeite nemen om het artikel ook eens even te lezen.

  je doet waarschijnlijk er langer over je beklaag neer te plempen dan daadwerkelijk het artikel te lezen…

  Buiten dat ben ik het er wel mee eens dat je niet moet willen om komkommer nieuws te verspreiden. [Dat soort sites zijn er toch al genoeg, Die letterlijk berichten van andere copy paste en kleine aanpassing maken]
  Gewoon met beide voetjes op de grond blijven, En niet met fake nieuws komen. Als er niets nieuws is is er gewoon niets nieuws. Dan zou ik eerder met andere topics komen. game revieuws enz.

  [Maar vooropstellende GN is zeer zeker niet de enigste die dit doet. Lijkt t laatste jaar wel steeds erger te worden in de gaming industrie]

 10.   
  bambam1979's avatar

  @Mike Gevers: Excuses is niet nodig, al wordt het wel gewaardeerd uiteraard. De rectificatie is netjes ๐Ÿ™‚ Het is jammer dat dit soort nep berichten uberhaubt verspreid worden.

  @CHILLOZZ: Geen idee of je hiermee mijn “beklag” bedoeld, maar die stond er eerder dan de update ๐Ÿ™‚

 11.   
  fantasyfreak's avatar

  Dus eigenlijk is het een Xbox 420!

  Ok ik ga al….

 12.   
  Hukertoo97's avatar

  @dirtymatty: daarom vertrouw ik liever op kleinere sites zoals GamerGeeks. GK, GN en PU zitten allemaal in de zak van sony of microsoft. ook geen rektifikatie maar “update” zodat ze de klikbeet titel laten staan.

 13.   
  Mike Gevers's avatar

  @Hukertoo97: Nou, titel aangepast. Zo goed dan? Je kunt wel roepen dat wij in de zak zitten van Sony/Microsoft, maar dat is gewoon pertinent onwaar. Ik veranderde de titel niet, zodat duidelijk zou zijn dat dit om hetzelfde artikel gaat.

 14.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Ik ben nog steeds boos!11!!!1!1!!!

 15.   
  Petor's avatar

  @Hukertoo97: Zaten we maar in de zak van Sony, had ik er niet een paar banen bij hoeven hebben. Maar helaas we zijn geen influencers!

  De laatste keer dat er controverse was omtrent een nieuwsbericht is denk ik vier jaar geleden. Als jij eens in de vier jaar mauwt omdat wij een foutje maken, lijkt me dat een prima track record! We doen ons best namelijk ๐Ÿ™‚

 16.   
  MaTriXX's avatar

  Ook kut als je bij de Playstation 5 een externe HDD hangt dat de PS5 naar de klote kan gaan.

  Maar ja zo kunnen ze altijd wel iets hebben.