PlayStation 5’s DualSense draait knoppen om in Japan

Japanners zijn niet gelukkig met Sony. Dit keer komt het niet door een drama met pre-orders of het feit dat er vrij weinig bruikbaar geheugen in de PlayStation 5 zit. Nee, het is een klein, maar toch heel belangrijk probleem. In Japan worden de cancel (‘rondje’) en confirm (‘X’) knoppen op de DualSense omgedraaid.

In Japan is het namelijk al een hele tijd precies het tegenovergestelde als bij ons. Wij behandelen de ‘X’ als belangrijke knop om acties te bevestigen. In Japan is dit ‘rondje’. Dit heeft te maken met een cultureel verschil waarbij in Japan ‘rondje’ voor ‘okay’ staat, terwijl de ‘X’ juist voor ‘verkeerd’ staat.

Sony heeft nu besloten om dit verschil recht te trekken met de rest van de wereld. De gehele wereld, inclusief Japan, zal dus in november acties bevestigen met ‘X’. De uniformiteit gaat volgens Sony zorgen voor duidelijkheid op de internationale markt. Bovendien is deze beslissing gunstig voor ontwikkelaars van games.

Japanners zijn niet te spreken over deze verandering van Sony. Online zijn er zelfs Aziaten die aangeven de PlayStation 5 niet meer aan te willen schaffen en ook wordt de welbekende racisme kaart getrokken.

 1.   
  mmx's avatar

  Goed van Sony om dit probleem aan te pakken,maar dat er weer mensen zijn die de racisme kaart trekken is vind ik volkomen belachelijk.

 2.   
  tijn80's avatar

  Zo te horen hebben ze in Japan wat XOXO nodig.

 3.   
  Papachico's avatar

  Hahahaha, nog ff en ze gebruiken de “Yellow lives matter”. Snap het ergens wel. Dit had Sony lang geleden al moeten doen.