Playstation 5 prijs en releasedatum bekendgemaakt

Sony heeft zojuist de prijs van de Playstation 5 bekendgemaakt.

De “normale” Playstation 5 zal voor 499 euro over de toonbank gaan, voor de discloze all digital versie betaal je slechts 399 euro.

Ook heeft het bedrijf de release datum van de console vrijgegeven. In bepaalde landen verschijnt de console op 12 november, in Nederland verschijnt de console op 19 november aanstaande.

Pre-orders starten vanaf morgen.

Eerder deze maand maakte Microsoft de prijzen van haar console bekend. De Xbox Series X is ook 499 euro, maar de Series S wordt de goedkooptse next-gen optie, deze kost namelijk 299 euro. De Xbox Series X en S verschijnen op 10 november.

 1.   
  JohnnieBoy's avatar

  Ah….lekker een Euro-fuck.

  Ik zie een Euro nadeel t.o.v. de Dollar.
  Terwijl het Briste Pond wel de voordelen krijgt.
  Dit is toch niet normaal beste mensen. Wat een schande.

 2.   
  fantasyfreak's avatar

  @JohnnieBoy:

  Pfff iedere release weer hetzelfde verhaal… maar goed nog 1 keer dan:
  Hij is €499,99 hier. £449,99 = €494. Nou die €6 maakt ook het verschil niet. En reken nou niet die dollarprijs om naar euro’s want de europrijs is inclusief belasting en de dollarprijs is altijd exclusief belasting, omdat dit per staat anders is. Die moet je er dus nog achteraf bij oprekenen. Uiteindelijk betalen we ietsje meer dan UK en US, maar zoveel verschil is het ook weer niet. Er zijn ook landen die waarschijnlijk nog meer betalen dan wij.

 3.   
  GsA_Dragonheart's avatar

  Dat er niemand praat over die absurde prijzen van die games 80 euro voor Demon souls op de playstation store???

 4.   
  tijn80's avatar

  @GsA_Dragonheart: .
  Adviesprijzen voor PS4 is nu vaak al €69.99. In de praktijk wordt dat bij de meesten ook niet gehanteerd. Dus maar eerst even de praktijk afwachten.

 5.   
  JohnnieBoy's avatar

  @GsA_Dragonheart: Een AAA-game koste ons 15 jaar geleden ook al 59,-. En de meesten games kosten dit nu nog steeds. Dus dit vind ik helemaal niet zo erg. Ik zou er absoluut geen probleem mee hebben om 100,- voor een mega vette single player AAA game neer te leggen.
  En daar zit het pijnpunt. Want alles gaat full throttle op online, multiplayer micro-transaction BS. Dat is de reden waarom de markt niet vooruit gaat. Anders hadden we GTA 6 al lang gehad, anders had FIFA al lang voorzien geweest van alle stadion in de wereld + side games zoals management en misschien een hooligan game of ultra-tifo scene achtige game. En ga zo maar door.

 6.   
  JohnnieBoy's avatar

  @fantasyfreak: Weet je zeker dat dit excl. belasting is in de VS? Hoe zit het daar dan met webwinkels bijvoorbeeld? Ik geloof er helemaal niks van.

 7.   
  raxpherion's avatar

  Zo ik heb hem besteld in iedergeval. Zat nog te twijfel digi only maar nu met die prijzen van de games toch maar voor beide gekozen. Kan ik nog eens een aanbieding mee pakken. Extra controller en spiderman erbij.
  Ik zie dan dat launch lijstje en is erg karrig maar assasins creed en cyberpunk komen dan toch ook uit in november. ? Genoeg te gamen dan

 8.   
  fantasyfreak's avatar

  @JohnnieBoy:

  Ja dat is gewoon hoe het werkt in de VS. Anders moeten ze per staat een aparte prijs communiceren als ze incl. VAT (btw) doen. Nouja 50 staten met ieder een eigen btw tarief is nogal een gedoe dus alle prijzen die je daar ziet zijn altijd exclusief belasting 😉

  Hoe het met webwinkels werkt durf ik niet zeker te zeggen, maar volgens mij betaal je daar de belasting afhankelijk van waar je woont maar ik kan dat niet 100% bevestigen. Maar stel je zou een PS5 uit Amerika importeren dan krijg je een factuur zonder btw. Echter, je bent wel verplicht btw te betalen hier afhankelijk van het land waar het product aan komt. Dus als je een PS5 voor $499 importeert betaal je alsnog 21% btw er over als hij hier aankomt. Denk dat het daar net zo ongeveer werkt 🙂

 9.   
  JohnnieBoy's avatar

  @fantasyfreak: Dan is dit helder. Dank je. En mijn ‘rant’ was dan ook ongepast. Excuses.

 10.   
  tijn80's avatar

  @fantasyfreak:
  Wat jij zegt klopt. In de USA is het adres van de ontvanger bepalend voor de belastingtoeslag.

 11.   
  tijn80's avatar

  @JohnnieBoy:
  Het is je vergeven 😉

  Denk er ook aan dat wanneer de euro zwakker of sterker wordt t.o.v. de dollar dat dit gat ook kleiner of groter worden. MS en Sony zullen niet telkens de prijs van consoles gaan bijstellen omdat de koers voor een aantal euro verschil zorgt.

 12.   
  Djobba010's avatar

  @JohnnieBoy: 100 ekkies voor een game? Hou op man. Ik ben blij dat ik een dikke PC heb. Gigantisch veel games, vrijwel alles komt ook op PC uit, en goedkoper dan op een console. Geen gedoe met disks ook. Nadeel is wel dat je dik meer geld neerlegt voor de PC natuurlijk. Maar dan heb je ook wel wat in return qua graphics en 144 hz performance. Misschien gewoon lekker overstappen? Bijna alles is wel speelbaar met een PS4 of Xbox controller.

 13.   
  JohnnieBoy's avatar

  @Djobba010: Eens hoor. Heb sinds juni een “Game PC” (sinds 2002 nooit meer op een PC gegamed). Ik weet niet wat ik heb, maar m’n zwager kwam hierheen en ik moest allemaal losse spullen komen, en hij zou die dan in elkaar zetten. Hij draait fantastisch, maar hij lacht me uit omdat ik alleen maar strategie-spellen erop speel. (Tropico, Railway Empire, Civ6, Desperados III). Maar sinds kort heb ik dus ook Steam ontdekt en wat een weelde is dat zeg. Moet oppassen dat ik niet teveel erop zet, want zoveel tijd heb ik niet. Vandaag ga ik Willy Morgan en de Curse of Bonetown kopen. (Monkey Island stijl point & click adventure). Lijkt me mega gaaf. Helaas komt er voor die games heel weinig media aandacht.