Ontwikkelaars werken overuren voor voltooiing Cyberpunk 2077

We kunnen ons goed voorstellen dat het momenteel allesbehalve gezellig is bij het ontwikkelaarsteam van CD Projekt Red. Werknemers hebben momenteel een verplichte werkweek van maar liefst zes dagen. Dit gaat fel in tegen eerdere uitspraken van CD Projekt Red, maar het bedrijf acht het nu broodnodig om de game op tijd af te hebben.

Via Bloomberg kwam naar buiten dat de baas van CD Projekt Red in een e-mail aan de werknemers laat weten dat het nu echt nodig is om verplicht extra uren te draaien. Grote baas Adam Badowski zegt hiervoor de schuld op zich te nemen. Ondanks dat de werknemers wel gecompenseerd worden voor hun extra uren, is de mail van de baas toch ietwat controversieel omdat er werknemers zijn die aangeven al ongeveer een jaar een zesdaagse werkweek te hebben.

CD Projekt Red heeft eerder aangegeven absoluut geen ‘crunch’ te willen gaan doen – Een term die in de gaming industrie vaak wordt gebruikt om buitenproportionele overuren van werknemers aan te duiden. Dat de studio dat nu toch doet, geheel tegen eigen principes in, laat zien dat de nood erg hoog is. De game is natuurlijk al meerdere keren uitgesteld en dat wil de studio nu koste wat het kost voorkomen.

Op Twitter reageert Badowski op de commotie die vanuit Bloomberg werd gestart. Vind jij dat de baas van CD Projekt Red te veel vraagt van zijn werknemers? Of is alles geoorloofd om de game nu op tijd uit te brengen? We zijn benieuwd hoe jij denkt over zogenaamde ‘crunches’. Laat het weten in de comments!

 1.   
  Papachico's avatar

  Kan echt niet wachten op de game. Dit gaat een nieuwe mijlpaal worden in de gamewereld.

 2.   
  JohnnieBoy's avatar

  @Papachico: Ik hoop het.

 3.   
  mmx's avatar

  @JohnnieBoy: of ze komen weer met uitstel zoals al zolang gebeurt,eerst zien dan geloven.

 4.   
  fantasyfreak's avatar

  Ik vind het allemaal wel vreemd. Vorige keer werd hij uitgesteld tot september, maar dat was eigenlijk voor bug fixes want de game was al klaar. Toen toch nog een uitstel en nu moeten ze 6 dagen per week werken.

  Is het 1 groot bug festijn en komen we er straks ook nog heel wat tegen of is de game gewoon nog niet klaar? Begin mij er toch zorgen om te maken dat ze nu echt voor die datum gaan. Dan liever nog een uitstel tot maart 2021 ofzo zodat je zeker weet dat het straks goed werkt.

 5.   
  JohnnieBoy's avatar

  @mmx: Inderdaad. Eerst zien. Let’s hope for the best.

 6.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @mmx: precies je haalt de woorden uit mijn mond