Oplichters actief die PlayStation 5 verkopen als Nedgame

De PlayStation 5 is overal uitverkocht, wat in 2020 bijna vanzelfsprekend leidt tot oplichters die dit schaarse goed “alsnog op voorraad hebben”. Nedgame waarschuwt op sociale media nu dat er (minimaal) een zo’n oplichter actief is die zich voordoet als deze verkoper. De website lijkt akelig op die van de échte website, maar is hartstikke nep, zo waarschuwt de winkel.

De website beweert de PlayStation 5 aan te kunnen bieden, met levering in november. Nedgame zegt zelf dat dit volledig onwaar is: de PlayStation 5 is volledig uitverkocht en niet meer leverbaar op de releasedatum. Het bedrijf raadt dan ook aan om altijd goed op te letten op de volgende punten:

Let altijd goed op dat de URL van de betreffende website klopt, en op het slotje in de zoekbalk. Twijfel je aan een link, tik dan altijd zelf de URL van de website in [in] je browser.

Nedgame heeft al een melding gemaakt bij de politie, maar het kan natuurlijk nooit kwaad om zelf goed op te letten. Mocht je dus in de komende dagen een bericht zien dat Nedgame de PlayStation 5 aanbiedt als pre-order, ga er dan maar van uit dat dit niet waar is, en bespaar je daarmee een hoop geld en gedoe!

 1.   
  mmx's avatar

  Waardeloos dat zulke praktijken gebeuren,bah.

 2.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @mmx: idd waar is die website dan

 3.   
  tijn80's avatar

  Om nog maar niet te spreken over die hufters die 3 consoles pre-orderen en vervolgens op marktplaats aanbieden voor een paar honderd meer of het dubbele bedrag.

 4.   
  mmx's avatar

  @the ultimate gamer boss: Dat kan ik ook niet vinden maar diverse game sites melden dit.

 5.   
  rolf1977's avatar

  Ik kom nog steeds advertenties tegen van die schoften. Dus ze gaan lekker door met die nedgame kopie

 6.   
  Felis_Rufus's avatar

  @tijn80: ook al kon ik hem in november krijgen, ik wacht even af wat de ervaringen zijn. Een PS5 in 2021 is voor mij ook prima. Nog genoeg te doen op de PS4.