Horizon: Zero Dawn verschijnt op 7 augustus voor pc

Dat Horizon: Zero Dawn naar pc komt, weten we dankzij Amazon al een tijdje. Ook weten we dat de releasedatum steeds dichterbij komt, aangezien de pc-versie werd onlangs weggegeven bij processors uit AMD’s Ryzen-lijn. Toch bleef het lang onduidelijk wanneer pc-gamers aan de slag kunnen met Aloy. Nu is het eindelijk bekend: 7 augustus.

Dit is bekendgemaakt middels een trailer, waarin we ook te zien krijgen in welke opzichten Horizon: Zero Dawn de geliefde pc-aspecten behandelt. Zo heeft het spel op pc ondersteuning voor Ultrawide-schermen, een onbeperkte framerate en tal van menu-opties om je game te tweaken. Ook wordt er een benchmarking-tool meegeleverd, zodat je consistent kunt testen wat de impact op de prestaties van bepaalde grafische instellingen.

De verwachting is dat Horizon: Zero Dawn prima zal draaien op pc’s. De game is namelijk gebouwd op de Decima Engine, die pas die naam kreeg toen Hideo Kojima hem van ontwikkelaar Guerrilla Games leende voor Death Stranding. Die game komt over een paar dagen uit voor de thuiscomputer, en volgens de previews draait deze port heel goed. Hetzelfde geldt dus hopelijk (en waarschijnlijk) voor Horizon: Zero Dawn.

Check hieronder de trailer voor de pc-versie van Horizon: Zero Dawn.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik heb hem ook sinds kort gekocht op de ps4, was laatst in de aanbieding voor 12 euro ofzo ?.
    Als ik the last of Us 2 heb uitgespeeld ga ik er eens aan beginnen, het spel leek me niet leuk maar dit kwam denk ik door de demo welke ik heb mogen spelen. Je werd vrij gelaten in een wild gebied en speel maar effe waardoor ik er niks van snapte.

    Maar kort geleden toch nog eens wat gameplay walktrough lopen kijken stukjes, en moet zeggen volgens mij is het best een gaaf spel :).