Star Wars: Squadrons laat eerste trailer zien; verschijnt in oktober

Nadat Star Wars: Squadrons vroegtijdig gelekt werd door iemand bij Xbox, moest Electronic Arts snel schakelen. De game werd direct bevestigd en er werd ons snel een trailer belooft. Deze is nu verschenen en hieronder te bekijken.

Wat duidelijk wordt is dat deze game zich na Star Wars Episode 6: Return of the Jedi afspeelt. Je kunt namelijk in de huid kruipen van een piloot werkend voor The New Republic of de Galactic Empire. Oplettende kijkers hebben gezien dat Gideon Hask, die een hoofdrol speelt in de singleplayer va Battlefront 2, één van de speelbare personages is in de game.

Je zal dogfights gaan uitvechten als je deel uitmaakt van een team van vijf vliegeniers. Het geheel doet natuurlijke erg denken aan Star Wars Rogue Squadron, maar dat zal voor de fans geen probleem zijn. De game brengt je ook naar nieuwe locaties voor de franchise als Yavin Prime en de gebroken maan van Galitan.

De game bevat een singleplayer-campagne, waar je voor elke missie je plan moet maken in een instructieruimte. Je kiest of je lid wilt zijn van de Vanquard Squadron (Republic) of Titan Squadron (Empire). Er zullen ook cameo’s uit bekende en minder bekende Star Wars-verhalen hun opwachting maken. Zo zie je in de trailer op 00:51 bijvoorbeeld Hera, bekend uit de animatieserie Star Wars Rebels (met dank aan frixcon).

De multiplayer-component draagt de naam Fleet Battles, daarin kun je met vijf tegen vijf dogfights uitvechten. Je kunt je verschillende starfighters cosmetisch en inhoudelijk aanpassen. Denk daarbij aan wapens, rompen, motoren en schilden. EA benadrukt dat deze aanpassingen alleen vrij te spelen zijn door de game te spelen. Dit moet duiden op dat er geen microtransacties aanwezig zijn in het spel.

Squadrons ondersteunt ook crossplay, zodat je met vrienden op pc, Xbox, PlayStation 4 en VR kunt spelen.

Tot slotte is bevestigd dat de volledige game te spelen is in Virtual Reality. Dit kan zowel middels PlayStation VR als verschillende VR-headsets voor pc.

Op 18 juni aanstaande krijgen we de eerste gameplay van de game te zien, want dan is EA Play Live!

Star Wars Squadron verschijnt op 2 oktober voor PlayStation 4 (VR), Xbox One en pc (VR). De game krijgt een prijskaartje van 39,99.

 1.   
  Patrick Meurs's avatar

  Gatverdamme, wat heb ik hier behoefte aan!

 2.   
  mmx's avatar

  Het ziet er goed uit deze wil ik hebben.

 3.   
  BozeBever's avatar

  Een goede VR support, hell yeah! laat deze maar komen! Ik zit hier dus wel echt op te wachten. Nu hopen dat je voor die 40 euro ook een echte game krijgt en niet een uitgeklede vliegervaring.

 4.   
  ronineter's avatar

  Ziet er super tof uit en een soort game die ik altijd al dolgraag in VR heb willen spelen.

  Alleen jammer dat het door EA uitgegeven wordt, zal nog wel even de kat uit de boom kijken na de release voordat zij mijn geld krijgen.