Ubisoft in de clinch met Apple en Google om Rainbow Six: Siege-ripoff

Het Franse Ubisoft heeft issues met Apple en Google. De uitgever is namelijk van mening dat beide partijen via diens appstore een game aanbieden die volgens hen een flagrante kopie van Rainbow Six: Siege is.

Het betreft Area F2, een game welke door het Chinese Alibaba Group Holdings Ltd.’s Ejoy.com op Google Play en App Store wordt aangeboden. Volgens de website Bloomberg heeft Ubisoft inmiddels stappen ondernomen door diens beklag te doen bij de Federal Court of Los Angeles, waarbij Ubisoft aangeeft Area F2 “nagenoeg een exacte kopie” is en dat dit onmogelijk te weerleggen valt.

“R6S is among the most popular competitive multiplayer games in the world, and is among Ubisoft’s most valuable intellectual properties. Virtually every aspect of AF2 is copied from R6S, from the operator selection screen to the final scoring screen, and everything in between.”

Mocht je stiekem benieuwd zijn naar Area F2 of gewoon willen zien in hoeverre Ubisofts claims rechtvaardig zijn, bekijk dan even de trailer van Area F2 hieronder

Zowel Google, Apple als Alibaba hebben nog niet gereageerd op Ubisofts aantijgingen. Tot groot ongenoegen van de Guillemotjes is de app dan ook nog gewoon te downloaden, al is het nog maar de vraag voor hoe lang.

  1.   
    BozeBever's avatar

    Copyright in China betekent het recht om te kopieren. R6S zal in china worden verboden om Area F2 groots te maken. Dit heeft niets met games te maken… louter met politiek.