Mortal Kombat 11 krijgt nieuwe uitbreiding: Aftermath

Na de release van Mortal Kombat 11 werd de game nog uitgebreid met een aantal karakters als The Joker, The Terminator en Spawn. Nu is er een grotere aankondiging gedaan met de uitbreiding Mortal Kombat 11: Aftermath. Het klinkt bijna ouderwets, maar Aftermath is een singleplayer-uitbreiding die het verhaal na de gebeurtenissen van de basisgame vertelt. Zoals in onderstaande trailer te zien is zullen drie nieuwe karakters een rol spelen in het verhaal. Ook fan-favoriet Shang Tsung zal terugkeren (was eerder alleen DLC-karakter) en hij wordt wederom ingesproken door dezelfde acteur die het personage speelde in de films uit de jaren 90: Cary-Hiroyuki Tagawa.

De eerste van de drie volledig nieuwe karakters is Sheeva, die eerder speelbaar was in Mortal Kombat 3. Zij staat bekend om het teleporteren. Fuijn keert terug uit MK4 en hij gebruikt niet alleen de wind, maar ook zwaard en kruisboog. De laatste toevoeging is het meest opvallend, want RoboCop voegt zich bij de groep. We spreken over de variant uit de films uit de jaren 80 en de acteur uit die tijd, Peter Weller, zal zijn stem lenen. RoboCop heeft een vlammenwerper, een schild, een schouderkanon en natuurlijk zijn iconische Auto 9 pistool.

Na de release van de uitbreiding zullen er ook nog drie nieuwe skinpacks verschijnen, al zal dat niet op de releasedatum zijn. Als je de uitbreiding pre-ordered dan krijg je ook nog een skinpack voor Scorpion, Sub-Zero en Frost.

Mortal Kombat 11: Aftermath verschijnt 26 mei aanstaande en is alleen digitaal te verkrijgen voor de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, pc en Stadia. Het pakket krijgt een prijskaartje van 39,99. Er zal ook een bundel verschijnen met daarin de basisgame en de uitbreiding voor 59,99.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren