‘Get over here’ en check de dampende Mortal Kombat filmtrailer

Wanneer het op films aankomt, heeft Mortal Kombat nog steeds de reputatie van super kazig. Het maakt niet uit hoe bloederig en visceraal men de (animatie)film maakt, iedereen blijft terugdenken aan die goede oude tijd dat Christopher Lambert onder de punthoed van Lord Raiden school en Cary-Hiroyuki Tagawa nog zieltjes scoorde in de rol van Shang Tsung. Maar er is een nieuwe kaper op de kust, welke in april zal strijden om de eer in het Mortal Kombat filmuniversum.

De film – welke simpelweg de naam Mortal Kombat draagt – is een project van HBO waar Aquaman-regisseur James Wan aan de productiekant de handjes aan vuil heeft gemaakt. Om ons alvast een voorproefje te geven, is een trailer de wereld in geslingerd. Dat moest ook wel, want de Russisch ingesproken versie was al op het internet geplempt. Omdat de meeste van ons geen Blyats spreken, posten we de Engelstalige versie voor je. Geen probleem, graag gedaan.

Zoals je kunt zien regent het bekende personages in deze trailer. Voor de nieuwsgierige mensen onder ons… we zien Joe Taslim als Sub-Zero, Josh Lawson als Kano, Sisi Stringer als Mileena, Max Huang als Kung Lao, Lewis Tan als Cole Young en Chin Han als Shang Tsung. Wie kent ze niet? Wat we zeker wel kennen zijn diverse iconische moves en oneliners uit de MK-franchise, welke ook de revue zijn gepasseerd.

Afijn, wat vinden we ervan? Persoonlijk weet ik het allemaal nog niet. De ‘get over here’ van Scorpion mist in mijn optiek wat fuego, slaat de casting van Raiden de plank faliekant mis en een moedervlek in de vorm van het MK-logo? Yeahhhh… I dunno man. Anywho, we gaan het allemaal zien op 16 april. Wellicht dat HBO er tot die tijd toch nog iets van gaat maken. Dus HBO… FINISH IT!

Mocht je trouwens echt nul kaas hebben gegeten van de kazigheid genaamd Mortal Kombat, oftewel de film uit 1995, check dan gezellig even deze episode van Filmhuis omtrent deze cultklassieker.

 1.   
  ChielB's avatar

  Zolang het altijd maar weer toewerken is naar dat ultieme toernooi, blijft het super cheesy. Een wat diepere focus puur op één of twee personages zou het geheel echt wel tof en unieker kunnen maken. Misschien de handicap van de lore die de MK franchise heeft, het herhaalt zo enorm. Maar ik ga hem uiteraard wel kijken straks. 🙂

 2.   
  Patrick Meurs's avatar

  @ChielB: Mortal Kombat: Scorpion’s Revenge was nog best een aardige animatiefilm overigens, over de herkomst van onze ondode vlammenwerper a.k.a. Hanzo Hasashi. Aanrader, als je het mij vraagt.

 3.   
  ChielB's avatar

  Thnx voor de tip! Het is misschien heiligenschennis als ze eens dat hele “vechten voor het universum” los zouden laten en meer met zulke origin stories zouden doen. Shaolin Monks was qua games ook op meerdere manieren een welkome variatie, zoiets zouden ze met zo’n film ook zeker kunnen doen. De personages en hun krachten kunnen dan nog veel meer uitgediept worden.

  Ah ja, misschien moet het wel gewoon bij simpel popcornvermaak blijven. Deze komt allicht tegen die tijd wel aan bod in de GN Filmhuis podcast. 🙂

 4.   
  JohnnieBoy's avatar

  Misschien weet iemand hoe ik de oude Mortal Kombat games op de PS3 of PS4 kan spelen? Ik kan ze niet vinden in de PlayStore….Bij voorbaat dank.

 5.   
  Patrick Meurs's avatar

  @JohnnieBoy: helaas wordt dat lastig. De Mortal Kombat Arcade Kollection voor de PS3 is niet langer te downloaden en de geruchtmakende remaster voor de PS4 – genaamd Mortal Kombat Kollection Online – werd in 2019 ook ineens geannuleerd. Een PEGI-rating voor de laatstgenoemde dook vorig jaar wel ineens weer op, dus het zou kunnen dat er toch nog iets in de pijplijn zit, maar ik zou er niet te hard op hopen.

 6.   
  JohnnieBoy's avatar

  @Patrick Meurs: Dank je wel. Ik hoop er maar beter niet op inderdaad. Leek me wel gaaf om het weer eens met een controller op de ouwerwetse manier te doen. Vorige week YT-video gezien over de verschillen fatalities van die games. Zeer satisfying.