Veel nieuwe informatie over Assassin’s Creed Valhalla

Ubisoft heeft een Developer Commentary geplaatst over de trailer die gisteren is geplaatst voor Assassin’s Creed Valhalla. Hier wordt veel meer informatie gedeeld over de game, aangezien niet alleen Creative Director Ashraf Ismail aanwezig is, maar ook de Narrative Director (hij gaat over het verhaal in de game) Darby McDevitt.

De twintig minuten durende video begint met meer achtergrond over het thuisland Noorwegen, iets wat heel erg belangrijk is voor de Vikingen in de game. Sowieso is het een spiritueel volk met veel rituelen, waarbij ook het geloof in Odin een grote rol speelt.

Er wordt ook meer gesproken over de hoofdpersoon Eivor. Hij zal met zijn volk naar Engeland verhuizen, maar er zal ook zeker gameplay zijn in het thuisland. Zowel de mannelijke als vrouwelijk Eivor zijn allebei officiële canon. Duidelijk wordt dat Vikingen niet volledig slecht zijn, omdat veel van de verhalen van toen geschreven waren door Engelsen, die graag een iets slechter beeld schetsten van de Noormannen. De game gaat niet alleen over geweld, je gaat ook vrienden maken.

De game begint in 873 als Engeland niet één verenigd land is, want er zijn verschillende koningen die over verschillende gebieden heersen. Veel van de Vikingen waren boeren en handelaren en wilden juist graag integreren in de Engelse beschaving en ook dit zal duidelijk worden in het spel.

Er wordt meer gesproken over de koning van het zuidelijk gelegen Wessex, die een grote rol speelt in de game. Hij is je grootste tegenstander en dat is niet raar ook, want de beste man heet Alfred the Great en is de machtigste koning van het land.

Qua gevechten in het spel worden een aantal onderscheidingen gemaakt. Wat in de trailer te zien is is een reguliere Battle. Deze zullen af en toe gebeuren, maar zijn anders dan de Raids. In Raids kun je (met of zonder je schip) nederzettingen overvallen en rijkdommen stelen om je eigen bevolking te helpen. Jazeker, ook de schepen in de game zijn te besturen.

Het aantal wapens dat je als speler onder de knoppen krijgt is veel. Je kunt in elke hand een wapen houden en dat kan variëren van speren, bijlen (die je ook nog kunt werpen), schilden, zwaarden en meer. Je kunt zelfs twee schilden in je handen nemen, alle combinaties zijn mogelijk.

Er wordt duidelijk gemaakt dat de gevechten enorm grof kunnen zijn en dat ze ook echt in grootte kunnen verschillen. De grote tegenstander in de trailer is een zogenaamd ring leader, die zijn troepen kan oproepen. Hem uitschakelen zal een behoorlijke kluif zijn, maar dat zal wel helpen om het moraal van vijandelijke troepen een klap te geven.

Dan de hidden blade, die in Eivors geval helemaal niet zo verborgen is. Hij draagt hem openlijk, simpelweg omdat hij het een “kick ass” wapen vindt. Ook wordt er duidelijk gemaakt dat hij wel degelijk een echte Assassin is en gerekruteerd wordt omdat de Assassins en hij een gezamenlijk doel hebben. De ontwikkelaars benadrukken dat je altijd het gevoel zal hebben een Assassin’s Creed game te spelen en niet “slechts” een Vikingengame.

We hebben weer veel nieuwe informatie tot ons mogen nemen en nu is het lange wachten begonnen. Volgende week zal de eerste gameplay van Valhalla getoond worden. Assassin’s Creed Valhalla verschijnt eind 2020 op de Xbox Series X, Xbox One, PlayStation 4 en pc. Als de PlayStation 5 verschijnt zal hij ook daar speelbaar zijn.

  1.   
    AnRi's avatar

    Heel vet!!