Mick Gordon betwijfelt toekomstige samenwerking met id Software

Toen DOOM Eternal verscheen, waren veel mensen er lyrisch over. Echter, er was ook een groepje teleurgestelde mensen: audiofielen. De mix van de soundtrack is namelijk van beduidend lagere kwaliteit dan die van de DOOM uit 2016. Concreet zou het dynamische bereik (het verschil tussen zacht en luid) van de muziek een stuk lager zijn in DOOM Eternal.

De mensen die over de mix klaagden, legden de schuld in eerste instantie bij componist Mick Gordon, die verantwoordelijk was voor zowel DOOM als DOOM Eternal. Echter, de beste man zegt zelf maar bar weinig met de mixing. Zelf zou Gordon het heel anders hebben aangepakt. Ook zegt hij dat je de tracks kunt horen die hij zelf heeft gemixt, zoals Meathook en Command and Control.

Enkele maanden geleden maakte Gordon ook al een opmerking over de verschillende zogenaamde “maatwisselingen”: het blijkt te gaan om marketingmensen zonder muziekkennis die de soundtrack bij elkaar plakken.

Er was dus al sprake van frustratie aan de kant van Mick Gordon, wiens werk door id Software is aangepast en naar zijn mening verpest. Maar nu lijkt het erop dat dit is geëscaleerd: tegen een fan zei Gordon dat hij betwijfelt of hij ooit nog met id Software zal werken.

Bethesda en id Software zullen ongetwijfeld een vervolg op het succesvolle DOOM Eternal willen maken, maar voor de soundtrack zullen ze waarschijnlijk iemand anders moeten zoeken. Het is dus zeer de vraag of toekomstige games in de DOOM-franchise (of de Wolfenstein-serie) net zo’n epische soundtrack zullen kennen als we de afgelopen jaren gewend zijn geraakt.

  1.   
    mmx's avatar

    Ik zet dat gewoon uit.