Nog geen beslissing over lancering The Last of Us 2

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat The Last of Us 2 is uitgesteld. Daar bovenop is nog geen nieuwe releasedatum aangekondigd, waardoor de toekomst van de game op dit moment nogal onzeker is. Toch is de game volgens ontwikkelaar Naughty Dog wel al bijna af en was een release in mei prima mogelijk geweest, alleen is het de distributie die roet in het eten gooit. In een interview met de Official PlayStation Blogcast laat Creative Director Neil Druckmann weten dat alle opties nu worden onderzocht, maar dat er zeker nog geen beslissing is genomen over de releasedatum:

“Right now we’re just reacting to… it’s a different retail chain, whether we could get physical copies to people, is the internet infrastructure there to support all countries… We’re right now looking at all sorts of different options. What’s the best way to get it to all our fans as soon as possible? That’s going to take time for things to shift and to figure things out and also see where the world’s at: things are changing from day-to-day.”

Al geruime tijd werkt het team van The Last of Us Part II vanuit huis en eerder is al gezegd dat een uitstel niet erg zou zijn, omdat de veiligheid van de mensen het belangrijkst is:

“We even told them ‘if we miss our date, we miss our date. We’ll figure it out, but you can come first. Even as we’re wrapping up the game we keep telling people, ‘if you need a day or two off, do whatever you’ve got to do to take care of yourself. The game will be there.”

Daarnaast zal er (voorlopig) geen demo van het spel verschijnen, omdat dat de ontwikkeling van de volledige game op dit moment nog meer zou schaden. Zodra wij op de hoogte zijn van een releasedatum voor de game lees je dat natuurlijk op Gamersnet! Ook kun je onze mening over het uitstel horen in de laatste Gamersnet Podcast.

 1.   
  Dennisduin's avatar

  Zo jammer dat het uitgesteld, zou de 29ste uitkomen en ik ben de 27ste jarig, kon een heel leuk cadeau voor mijn verjaardag geweest.

 2.   
  mmx's avatar

  Eerst gooien ze het op corona en nu op de distributie wat is het volgende verhaal .

 3.   
  GamerJaime's avatar

  @mmx: Ik snap niet dat jij niet inziet dat het op hetzelfde neerkomt. De winkels zijn dicht. Ze kunnen de game nu niet uitbrengen. Zo ingewikkeld is het niet. Waarom zouden ze dat dan toch doen? Waarom een game uitbrengen als de game amper verkocht kan worden? Dat is toch niet logisch.

 4.   
  Sa.'s avatar

  @GamerJaime: Dat vind ik dus zo bizar, in de podcast hadden we het er ook al over, ik had echt niet verwacht dat er nog zo’n groot deel via de winkels verkocht wordt. Schijnbaar is dat zoveel, dat je je game liever niet uitbrengt. Misschien heb ik te veel die-hard gamers om me heen, maar ik ken werkelijk niemand die zijn game liever bij een Game Mania of Ned Game haalt. Ze zijn vaak duurder, bezorgen niet thuis en hebben al jaren geen exclusieve pre-order voordeeltjes meer. En midnight releases zijn we op een gegeven moment ook mee gestopt.

  Ik snap er niks van.

 5.   
  Turk–Life's avatar

  @Sa.:

  Ik koop al mijn games bij Game Mania. Waarom zou het daar duurder zijn? Is voordeliger dan bij de store. Een Cd kan je nog verkopen.

  En GM geeft vaak juist wel pre order voordelen met losse codes en punten die je verzamelt etc. Soms zelfs kleine merchandise erbij.

  En ze bezorgen wel thuis.

 6.   
  Mikayla's avatar

  @Sa.: Het heeft niks met diehard gamers te maken of je ze online koopt of in de winkel.

  Ik ben best wel een die hard gamer en ik koop mijn games altijd bij de MediaMarkt. Zoiezo omdat ik console speel en als ik dan games download ze meer ruimte in beslag nemen dan dat ik ze fysiek koop. Ook ben ik iemand die regelmatig wat nieuwe games wil proberen, als ik ze fysiek koop voor een leuk prijsje en het is niks, kan ik ze altijd doorverkopen. Ook als ze uitgespeeld zijn en ik ben niet van plan om ze nog een keer te spelen kan ik ze nog altijd doorverkopen. Ook vind ik het gewoon fijn om iets in mn handen te hebben, als verzamelaar zijnde vind ik het veel mooier om allemaal hoesjes op mijn plank te hebben staan dan alles in een digitale bieb.

  Thuisbezorgen doet letterlijk iedere webshop dus ik snap die reactie niet helemaal.

  Dat jij bijna geen mensen om je heen kent die dat willen wil niet zeggen dat het niet gedaan word. Het heeft er niks mee te maken of je diehard gamer bent of niet, het heeft met je voorkeuren te maken.

 7.   
  mmx's avatar

  @Mikayla: goed gezien.ik koop altijd bij Bol.com ik wil gewoon een mooi doosje en een schijfje .Iets tastbaars dus logisch toch.

 8.   
  Rijstekorrel's avatar

  @GamerJaime:

  Ooit gehoord van thuisbezorgen?, doet zowat elke winkel.

 9.   
  Rijstekorrel's avatar

  @Turk–Life:

  Gamemania is 1 van de duurde, dat jij nou niet verder kijkt.
  Ik zeg niet dat ze slecht zijn gaat altijd goed, en ja ze hebben wel eens pre order dat je extra in game content krijgt.

  Maar om daar nu altijd meer voor te betalen, kijk eens budgetgaming.nl

  https://www.budgetgaming.nl/ps4/lego+star+wars:+the+skywalker+saga.html

  Voorbeeld 1 Spel kan je al voor 48 euro kopen, terwijl bij Gamemania 60 kost.

 10.   
  Turk–Life's avatar

  @Rijstekorrel: hmm wist ik niet.

 11.   
  Turk–Life's avatar

  @Mikayla: mee eens! Vind hoesjes ook mooi staan in mn kast.

 12.   
  OnOwned's avatar

  @Sa.: De hoevelheid mensen die games fysiek kopen is nog steeds gigantisch. Uitgevers en ontwikkelaars willen het misschien laten geloven dat iedereen massaal digitaal koopt (zodat ze langzaam de 2e hands handel kunnen afknijpen), maar in mijn jaren bij Nedgame gaan grote releases met tientallen postzakken tegelijk de deur uit, want ja Nedgame bezorgd ook al een redelijke tijd. Spotify bestaat ook al vele jaren, maar er is nog steeds een behoorlijke groep mensen te vinden dagelijks in de lokale platen/cd-zaak hier in de stad. Digitaal is langzaam de standaard aan het worden, maar de hoeveelheid mensen die fysiek nog steeds prefereren is niet te onderschatten.

  Vergeet ook niet de mensen die honderden euro’s hebben betaald voor de speciale edities. Das echt nog een megahoeveelheid geld wat Naughty Dog en Sony mislopen. Deze beslissing is alles behalve vreemd.