The Witcher 3 krijgt cross-saves tussen pc en Switch

Dankzij de Netflix-serie is The Witcher 3 letterlijk populairder dan ooit, dus de Switch-versie van het spel was goed getimed. Echter, bij release ontbrak er één ding: de mogelijkheid om je savegames te importeren van andere versies die je in je bezit hebt. Dit euvel is nu voor een deel verholpen: je kunt je saves importeren via Steam of GOG.

Als je dus de pc-versie van The Witcher 3 in je bezit hebt, kun je vanaf nu verder spelen op je Nintendo Switch, bijvoorbeeld in de trein of in je pauze. Dat doe je door in het menu van de Switch-versie te klikken op “Cloud Saves”, in te loggen op Steam of GOG, afhankelijk van het platform waarop je de pc-versie bezit. Andersom werkt het ook: je kunt je spel op je Switch opslaan en dan op je pc weer verder spelen als je weer thuis bent.

Let wel: er zitten enkele haken en ogen aan dit verhaal. Allereerst moet je natuurlijk Cloud-saving inschakelen op GOG of Steam, want anders valt er voor je console niets te importeren. Ook kunnen eventuele geïnstalleerde mods in de savegames van je pc-versie ervoor zorgen dat je bestand niet kan worden geladen op je Switch. Tot slot kan Cloud Save je bestanden niet vinden als je ze handmatig een andere naam hebt gegeven.

De cross-save-functionaliteit is al verschenen, dus grijp die kans en speel morgen de avonturen van Geralt of Rivia als je naar school of je werk gaat met het OV!

  1.   
    segin's avatar

    Afgelopen weekend was er geen Gamersnet Podcast? Komend weekend een dubbellange aflevering met z’n drieën?