DOOM Eternal krijgt geen microtransacties

Veel gamers zijn tegenwoordig sceptisch over de marketing van games, zeker als er een online component in zit: dikke kans dat er microtransacties voor in ieder geval cosmetische items in zitten. Zo ook bij DOOM Eternal, waar het toch iets in reputatie gedaalde Bethesda achter zit. Echter, creative director Hugo Martin zegt nu stellig dat er geen microtransacties in de nieuwe DOOM zullen zitten.

Wel zal het mogelijk zijn om je Doom Slayer te voorzien van cosmetische upgrades, maar die zijn volledig vrij te spelen middels XP-punten. Die verdien je door simpelweg de game te spelen en er zal geen mogelijkheid zijn om deze “valuta” met echt geld bij te kopen. Volgens Martin is DOOM Eternal al een full-priced game, en horen er dus geen betalingen meer plaats te vinden om de ervaring compleet te maken.

DOOM Eternal komt op 20 maart uit voor pc, PlayStation 4, Xbox One en Google Stadia. De Nintendo Switch-versie verschijnt later dit jaar.

 1.   
  mmx's avatar

  Goede instelling geen microzooi

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Jammer. Heb nog zó genoten van de microtransacties in RAGE 2.

 3.   
  BozeBever's avatar

  Rare wereld. Het hebben van GEEN microtransacties is al voldoende om de marketingmachine op volle toeren te laten draaien. Omgekeerde wereld.

 4.   
  mmx's avatar

  @Tom Kauwenberg: meen je dat nou Tom ?

 5.   
  GsA_Dragonheart's avatar

  @mmx: Thats what they call sarcasm

 6.   
  KingKamekTheGreat's avatar

  Nog nooit een DOOM-game gespeeld, maar heb me uitstekend vermaakt met Gears 5. DOOM Eternal gaat sowieso in huis komen! #ZinIn

 7.   
  Anoniem-1899177966's avatar

  Ik hoorde ook dat er geen turn-based elementen in de game zitten. Wellicht is dat ook nieuws.

 8.   
  mmx's avatar

  @GsA_Dragonheart: true Hahaha.

 9.   
  Heart1982's avatar

  Mag ik uit onderstaande constateren dat er dan ook geen extra DLC gaat komen? “Volgens Martin is DOOM Eternal al een full-priced game” Of ben ik nu te voorbarig? Zal voor mij bepalen hoe snel dat ik hem ga kopen. Haat het wanneer je een game koopt en even later komt er een zwik aan mooie content uit die je nog eens extra aan mag schaffen.
  Met Spider-Man heb ik ook gewacht tot de GOTY uit was en voor rond de 30,- beschikbaar was en dat was wel zo lief naar mijn portemonnee toe :).

 10.   
  Mike Gevers's avatar

  @Anoniem-1899177966: Je kunt sarcastisch doen, maar zoek eens een AAA-titel in 2020 waar geen microtransacties in zitten. Zeker Bethesda (zo’n beetje dé uitvinder van de microtransactie) zou het zomaar kunnen wagen om ze in DOOM Eternal te proppen.

  @Heart1982: Ik zou eerlijk gezegd niet aannemen dat er geen DLC komt. Ik ben misschien iets te Bethesda-sceptisch, maar “geen microtransacties” betekent maar al te vaak “maar wel DLC”.

 11.   
  Anoniem-63359750's avatar

  @GsA_Dragonheart: Ik heb nog nooit een The Last of Us game gespeeld maar ik heb me uitstekend vermaakt met A Hat in Time.

 12.   
  Heart1982's avatar

  @Mike Gevers:

  Achja, ik heb toch nog een backlog van heb ik jou daar 😛
  dus ik kan het maken om even te wachten en de kat uit de boom te kijken.
  Bedankt voor je inzicht, ik deel je mening al hoop ik iets anders.

 13.   
  Overload14's avatar

  @Mike Gevers: Er is al DLC geplanned, als ik mij niet vergis krijg je toegang tot de eerste DLC packetten als je de deluxe edition aanschaft.