Sony bezig met exclusives voor PlayStation 5

In een interview met Jason Schreier in de Kotaku’s Splitscreen Podcast heeft hij gemeld dat Sony flink bezig is met het maken van exclusieve titels voor de PlayStation 5. Het gaat hierbij om titels die alleen voor de PlayStation 5 verschijnen en niet voor andere platformen.

Sony volgt hiermee niet de strategie van Microsoft, want die wil games op zoveel mogelijk platformen gaan uitbrengen en cross-gen games mogelijk maken. Vorige week werd het nieuwe logo van de PlayStation 5 nog bekend gemaakt en afgelopen weekend verscheen een eerste foto met daarop de mogelijke console.

 1.   
  Moodey's avatar

  Dit is ook wel echt voor de hand liggende feiten in een nieuwsbericht veranderen…

 2.   
  Rolf Maas's avatar

  @Moodey: Het spijt mij heel erg…

 3.   
  CHILLOZZ's avatar

  @Rolf Maas:
  sorry rolf, Maar ben het wel met @moodey eens.
  Dit soort posts zou ik gewoon niet maken. Gewoonweg omdat er al tal van dit soort pagina’s/sites zijn die vollop de raarste en vaak voor de hand liggende dingen als zijnde NIEUWS naar buiten brengen.

  Dat sony met exclusives bezig is….. Sja wat zouden ze anders moeten. Je moet/wilt toch een selling item hebben hoe meer exclusives hoe beter.

  Voor Xbox is het vrij voor de hand liggend dat die ook zoals ze nu al hebben de exclusives voor zowel xbox als pc zijn [Wat wel heel erg chill is voor de NIET xbox bezitters maar wel pc/laptop hebben]
  Mja xbox>microsoft Dus best wel voor de hand liggend.

  Dus volgend nieuws item kun je wel alvast maken… ”Xbox exclusives next gen OOK op pc speelbaar” 😉

  Of de consoles hebben ook bij next gen een controller.

  next gen gaming vereist wel betaalde servies om online te kunnen spelen… enz enz enz.
  Je snapt mn punt denk ik wel, Nogmaals niet slecht bedoeld.

 4.   
  Rolf Maas's avatar

  Dit nieuwsbericht gaat om het feit dat Sony bezig is met exclusieve titels voor alléén de PS5, dus niet (meer) de PS4.

 5.   
  Mike Gevers's avatar

  @CHILLOZZ: Dus, berichten over gelekte PS5-geruchten mogen niet, berichten over nieuws uit Sony’s eigen mond mogen niet… Zullen we anders de hele site opdoeken?

 6.   
  Bram_M99's avatar

  Ik ben ook niet van de speculatie berichten maar dit vind ik prima om te lezen. En on topic; erg blij mee. dit is echt een van de belangrijkste redenen dat ik de PS5 koop.

 7.   
  CHILLOZZ's avatar

  @Mike Gevers:
  berichten uit sony’s eigen mond… Heb je mij horen zeggen dat je die niet mag/moet posten..??
  Zit nogal een groot verschil in tussen geruchten via via of direct van sony zelf vind je niet..?

  Ik zou een game site/pagina niet teveel met alleen maar geruchten vol plempen, Het voelt aan als we moeten maar wat posten. En in die zinnen zou ik zeggen beter niet die onzin dingen.

  Ik zou dan eerder het erop spelen op wat JULLIE denken hoe wie wat, Daar hebben we meer aan dan geruchten via via. We weten allemaal wel dat als je daar 20% van geloofd het nog veel is.
  Jullie eigen meningen geef ik meer waarde aan dan relatief copy paste.

  zou meer de oudere content weer graag terug zien. Ik weet dat ik t vaker roep. En ja ik weet ook dat daar meer werk in zit. Maar voolgens mij word dat ook vele malen beter gewaardeerd. Denkende aan GNGear GNUnboxings. of dat soort dingen. [dat zorgt ook voor meer gevoel van interactie tussen de crew en de volgers/bezoekers.

 8.   
  Turk–Life's avatar

  Geweldig nieuws! Ik zeg: dit soort nieuws vaker met ons delen! Sony maakt altijd geweldige exclusives!!!!

  Ik ben daar ook altijd mee aan t pronken bij gamers zonder n playstation.

 9.   
  Anoniem-24768661's avatar

  “Het gaat hierbij om titels die alleen voor de PlayStation 5 verschijnen en niet voor andere platformen”

  Dankjewel uit te leggen dat dat is wat exclusief betekend Gamersnet denkt ook alleen maar dat hun lezers zaagsel hebben .

 10.   
  Sa.'s avatar

  @CHILLOZZ:

  Ik snap wat je bedoelt, toch denk ik dat dat niet helemaal opgaat voor dit nieuwtje. Uiteraard is het voor de hand liggend dat Sony werkt aan exclusieve titels. In de huidige context is dit echter wél nieuwswaardig in mijn optiek. Dit simpelweg omdat MS een compleet andere route lijkt te bewandelen waarin de Series X meer een soort toevoeging moet worden aan de Xbox-Familie (samen met de One en de PC. Sony daarentegen bewandelt een klassieker pad en gaat voor een volledig nieuwe generatie met zijn eigen games.

  Mijn punt: gezien de aankondigingen van MS omtrent cross-gen games is dit wellicht minder voor de hand liggend dan je zou denken.

 11.   
  CHILLOZZ's avatar

  @Sa.:

  Daar heb je wel een punt ja.

  Maar ook dat een microsoft roept cross-platform te willen…. Is dat niet een beetje de makkelijke weg [juist voor microsoft] bewandelen omdat ze nu ook hebben dat je xbox exclusives op pc kunt spelen. Ik weet niet hoe dat bij microsoft nu precies zit. Of je dus met xbox one TEGEN/MET pc spelers in 1 lobby kunt spelen. Maar gezien ze dat play anywhere hebben zou ik zeggen dat dat op dezelfde servers zitten..

  Kijk ik snap dat ze graag willen dat ook playstation x platform gaat doen. Maar als een sony dat zou doen zouden ze zichzelf best hard in de vingers snijden. Mooi die exclusives op ps houden. Maar games als een bijv. fifa Cod GTA en al dat soort games wat toch al op beide platformen draaien. Dat zou wel enorm fijn zijn als dat cross-platform zou zijn.

  De keuze voor welk kamp je kiest is IMO voornamelijk voor welke exclusives je wilt gaan.
  Maar t zou dus wel fijn zijn als de non excl. crossplatform zou worden. Daar ben ik wel zeer zeker voorstander van. Maar denk dat dat vrij lastig te realiseren valt.

  Ben verder ook enorm benieuwd hoe dat gaat werken met old gen games. als ps1 ps3 ps3 en ps4 games dus daadwerkelijk draaien op ps5. Hoe dat verder loopt. Denkende bijv. aan online gebeuren. Als je PS3 game online speelt op de ps5… zijn dat dan ps5 servers of ps3 servers. En heb je dan niet voordeel als je op ps5 speelt..

  kortom er zijn nog heel veel vraagtekens. Maar de tijd zal dat wel gaan leren de hoe en wat.

  Weet iemand hiero misschien of we dit jaar ook een nieuw iets van tomb raider kunnen verwachten ?