PlayStation 5 komt eind volgend jaar op de markt

Na veel speculatie en geruchten is er eindelijk een officieel bericht van Sony zelf over de nieuwe PlayStation. Ook wordt er een release-window gegeven.

De nieuwste editie in de PlayStation-serie heet, heel schokkend, de PlayStation 5. Dit maakt Jim Ryan bekend via een blog post. Een definitieve datum waarop de nieuwe console wordt uitgebracht is nog niet gegeven, maar wel weten we inmiddels dat deze voor kerst 2020 onder je kerstboom kan liggen.

Tevens wordt de nieuwe controller voor de PlayStation 5 uitgelicht in de post. De controller heeft officieel nog geen naam, maar dat mag de pret niet drukken. Als we Jim Ryan mogen geloven is er veel nadruk gelegd op aanraking en het gevoel van de controller.

“With haptics, you truly feel a broader range of feedback, so crashing into a wall in a race car feels much different than making a tackle on the football field. You can even get a sense for a variety of textures when running through fields of grass or plodding through mud.”

We hopen voor jullie allemaal dat de kerstman genoeg centjes in z’n oude sok heeft liggen om ons in 2020 allemaal te voorzien van Sony’s nieuwste creatie. Wij zijn in ieder geval alvast psyched!

 1.   
  mmx's avatar

  Mooi nu nog wat echte foto’s erbij zal mooi zijn . En ja ik kijk er naar uit.

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Ben erg benieuwd naar Sony’s eigen variant op de HD Rumble van Nintendo.

  Gezien die op de Switch al zelden tot nooit meer toegepast wordt (buiten sommige first-party’s), zie ik hierin wel de “volgende touchpad”: zo’n feature die een jaar na launch gewoon com-pleet vergeten wordt. Hoop dat ze het tegendeel bewijzen.

 3.   
  mmx's avatar

  @Tom Kauwenberg: daar ben ik ook benieuwd naar . Misschien doen ze ook wat aan het ontwerp van de controller. Eigenlijk weten we nog niets zelfs geen prijs

 4.   
  BozeBever's avatar

  Om eerlijk te zijn had ik dit wel verwacht en stiekem verwacht ik dat Microsoft niet lang zal wachten met de bekendmaking van de nieuwe Xbox.

  Maar poehpoeh… de marketing trein rijdt alweer. Tuurlijk, een datum noemen is goed (al is voor de kerst geen datum noemen, maar verwachting scheppen), maar officieel laten weten dat de de nieuwe playstationde playstation 5 gaat heten… Ik val van mijn stoel!

  Mark my words! Straks wordt met veel bombarie de controller aangekondigd waarbij ik gok op de DualShock 5. Breathtaking! Al hoop ik nog steeds op de banaan-controller.

 5.   
  fantasyfreak's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  Toen ik het vanmiddag las moest ik idd. ook aan de HD Rumble denken. Tenminste…Dat het hetzelfde idee is. Ik heb geen idee in welke game hij nou echt goed tot zijn recht komt?!

  Ze mochten van mij ook wel techdemo’s in de eShop gooien van bijv. dat glas met die ijsblokjes. Al was het maar voor de feeling dat het echt goed werkt.

 6.   
  LightFasher's avatar

  Laat de details maar komen, helaas verwacht ik die pas rond de zomer .

 7.   
  Anoniem-38738011's avatar

  kan je ook ps4, ps3, ps2 en ps1 games spelen op ps5?

 8.   
  tijn80's avatar

  @BozeBever:
  Ik denk dat de nieuwe XBOX tegelijkertijd of eerder op de markt komt dan de PS5. Dit niet doen zou gewoon dom zijn. Als je voor de feestdagen alleen een PS5 kan kiezen, moet microsoft meteen in een enorm gat aan verkopen inhalen. Niet iedereen wil wachten of heeft de luxe om voor 2 consoles te kiezen. En ouders die hun kinderen cadeau’s geven snappen vaak de verschillen al helemaal niet 😉

 9.   
  mmx's avatar

  @tijn80: er staat voor de ps5 nog geen vaste datum ,ja in 2020 maar 2020 heeft 12 maanden en als Sony of Xbox slim zijn dan gooien ze de nieuwe console eerder op de markt dat zou een tactische zet zijn dus.

 10.   
  CHILLOZZ's avatar

  Mooi nieuws maar wel met nog veel vragen.

  Maar @tom sja. Dat nintendo daar als eerste mee kwam is mooi. Maar voor elke partij geld dat technologie door ontwikkeld. En de switch is nu eenmaal een heel stuk later uitgekomen dan de playstation en xbox.

  Dat de trilfuncite ooit eens veranderd/verbeterd is dan ook vrij logisch IMO, Maar om dan te zeggen dat het afgekeken is van een ander…. is een groots iets.
  En touchpad word gewoon bij veel games nog gebruikt hoor. Maar het is iets wat meer ter vervanging is. Als mensen dan de andere toetsen gebruiken dat is dan eigen keuze.

  Om bij PS te blijven. dan vind ik die ledbar meer niche dan de touchpad. Touchpad is gewoon een goed bruikbaar iets. Een ledbar aan de achterkant van de controller zie ik niet echt het nut van in [Ja ik weet wat daar de achterliggende gedachte van was/is]
  Maar als dit dadelijk een scherm met touchpad is is dat natuurlijk nog veel fijner.

  Ik ben meer benieuwd naar A. de prijs. En hoesnel de PRO gaat komen. B. hoe groot de standaard SSD gaat zijn, En of er nog wel als extra een HDD bij zit of kunt plaatsen.

  Die vernieuwde L/R 2 knoppen lijken mij wel erg gaaf. En daar zie ik dan ook meer +punt in dan in trilfunctie [Die zet ik vrijwel altijd uit]

  Ben zeer benieuwd of xbox dadelijk ook met een controller gaat komen met scherm/touchpad.

  we zullen het allemaal wel gaan zien. het gaat nog wel ff duren.

 11.   
  Daniel Z's avatar

  Best wel zin in! Heel raar gevoel dat er al een nieuwe generatie aan zit te komen, terwijl de PlayStation 4 inmiddels al zes jaar oud is. Tijd vliegt.

  Ik ben voornamelijk benieuwd naar alle vernieuwingen in gameplay mogelijkheden, de controller en of we op ander vlak nog innovatie krijgen. De huidige games prikkelen toch minder de zintuigen dan voorheen, dus ik wil graag stappen vooruit zien.

 12.   
  Anoniem-418352252's avatar

  Ik wil vooral meer kwaliteit zien en een echte revolutie in plaats van evolutie. Verassende innovatieve gameplay met meer nadruk op interactie en emotionele meeslependheid. Nieuwe werelden verkennen, vrienden maken en vooral intens genieten als gamer.

  I. Am. A. Gamer.