PlayStation 5 krijgt mogelijk ingebouwde camera

In augustus lieten we het mogelijke design van de PlayStation 5 zien, gebaseerd op blauwdrukken uit patenten. Nu is er mogelijk een nieuwe functie naar buiten gebracht, middels een lek via Gizmodo. Een anonieme bron heeft in juni al foto’s gestuurd naar de website, die overeen komen met het design dat we in augustus toonden. Ook is er een camera opgedoken, die volgens de bron zowel aanwezig is op de PS5 als de Xbox Scarlett. Dit zou gedaan zijn om games gemakkelijker te kunnen streamen, maar ook om instellingen van games te wijzigingen afhankelijk van de hoeveelheid licht in je kamer.

De bron weet ook te melden dat de PS5 de codenaam Prospero heeft gekregen, maar natuurlijk moeten we al deze informatie met een behoorlijke korrel zout nemen. Wanneer de console verschijnt is nog niet bekend, maar het is sowieso na april 2020. De Xbox Scarlett moet in de kerstperiode van 2020 verschijnen. Eerder deze week kwam de informatie naar buiten dat de PlayStation 5 zuiniger zal zijn dan zijn voorganger.

Word jij als consolegamer blij van meer streamingmogelijkheden? Laat het ons weten in de reacties.

 1.   
  Anoniem-1200381554's avatar

  Nee hier word ik niet blij van. Het idee dat er heel de dag een camera naar je gluurt staat mij tegen. De camera van mijn Huidige PS4 ligt altijd plat op de lens en afgeplakt.

 2.   
  GsA_Dragonheart's avatar

  Microsoft heeft ondertussen al in een statement gezegd dat de scarlett geen camera zal bevatten. ๐Ÿ™‚

 3.   
 4.   
  Anoniem-1574347820's avatar

  Draait dat ding gewoon naar de muur haha

 5.   
  tijn80's avatar

  @Anoniem-1200381554: Overkill?

  Ik heb nog wel een zooi cameracovers op mijn werk. Zijn bedoeld voor laptops, maar een Playstation zal waarschijnlijk ook geen grote camera hebben.

 6.   
  mmx's avatar

  Ben er weer hoor.gewoon de cam ergens neergooien klaar.

 7.   
  mmx's avatar

  @tijn80: ik heb een sticker over mijn laptop camera werkt ook.

 8.   
  tijn80's avatar

  @mmx:
  Op je laptop lijkt is een shutter toch wat handiger. Tape is toch wat knullig. Een shutter laat ook geen lijmresten achter op de lens als je hem toch wilt gebruiken ๐Ÿ˜‰

  Maar wie weet denkt Sony hier zelf al aan en zetten ze er meteen een schuifluikje voor.

 9.   
  Anoniem-1175749176's avatar

  “maar ook om instellingen van games te wijzigingen afhankelijk van de hoeveelheid licht in je kamer.”

  dan is het geen camera maar een sensor! waarom zouden ze een camera in de console bouwen wie de fak zet zijn concolse nu boven op zijn tv?? wat een bullshit ik geloof er 0 van

 10.   
  Anoniem-2027430807's avatar

  @Anoniem-1200381554: dan scherm je die camera toch gwn af met een pleister of stukje ondoorzichtig papier?

 11.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Snap de ophef van “oh nee, help een camera” ergens wel, maar vind het soms ook wel erg vergezocht om daar een fors waardeoordeel aan te hangen. Je mobiel heeft er ook twee, en daar doet niemand moeilijk over, laat staan dat ze afgeplakt worden.

  Heb zelf vier jaar geleden een avond lang schunnige dingen gedaan in de woonkamer, pal voor een aangesloten Kinect, en daar heb ik nog steeds geen repercussies van gemerkt. Wat is de big deal dan?

  Overigens, het meten van de lichtomstandigheden in je kamer kan inderdaad veel makkelijker met oppervlakkige sensoren dan een volwaardige “camera”. Staan hier twee schermen die zo’n functie ondersteunen, en die doen het prima met wat simpele IR- en kleursensoren.

 12.   
  Anoniem-373964076's avatar

  @Tom Kauwenberg:
  O, was jij dat.

 13.   
  mmx's avatar

  @Tom Kauwenberg: Tom toch foei Even serieus ik gebruik mijn camera op mijn mobiel nooit . Verder is het zo dat ik behoorlijk op mijn privacy gesteld ben ,dat is bijna nergens meer te vinden. Ik heb een zoon die overal in huis camera’s heeft hangen ik moet er niets van hebben

 14.   
  JustB's avatar

  Ben ook niet zo fan van het ” camera, ik houd je in de gaten idee..” Alleen betere graphics qua games houd je mij al tevreden mee:p

 15.   
  mmx's avatar

  @JustB: mij ook .

 16.   
  fantasyfreak's avatar

  Bij mij hebben ze dan een mooi uitzicht op de zijkant van de bank ๐Ÿ˜› Nee, maar denk ook niet dat het echt gaat komen. Als het om de hoeveelheid licht gaat kunnen ze sowieso wel een sensor gebruiken ipv een camera. Dat is ook veel goedkoper.

  Daarnaast kun je toch je tv ook instellen… Dus snap niet waarom ze het daarvoor zouden doen.

 17.   
  Anoniem-1776656043's avatar

  Nog meer cameras om gehackt te worden. Gaat gelijk een plakkertje overheen. En een lelijk design. Hoop dat het allemaal niet waar is.

 18.   
  Anoniem-986058794's avatar

  @Tom Kauwenberg: Ik kreeg laatst wel een mail van een hacker die zei dat hij beelden van me had gemaakt tijdens bepaalde handelingen, hij noemde zelfs mijn wachtwoord die ik met niemand deel. Helaas voor hem heb ik wel altijd een sticker over m’n lens. Ik zou het maar doen.

 19.   
  Anoniem-436946690's avatar

  Een camera in de console lijkt mij niet. Is nl nutteloos, vaak staat hij achter een deurtje en je kunt bijvoorbeeld van de consument moeilijk verlangen allemaal eenzelfde tv meubel te kopen. XD

 20.   
  Anoniem-2092512281's avatar

  @Anoniem-436946690: [email protected]Tom Kauwenberg: OK. Mocht er een ps5 only vr komen. Heb geen aparte dure camera meer nodig dan

 21.   
  Anoniem-447996740's avatar

  @Anoniem-1200381554: waarom heb je de camera dan gekocht? Of waarom trek je de stekker er niet uit!?!

 22.   
  Ho-Mo's avatar

  @Tom Kauwenberg: heb je lekker staan zwaardvechten met Peter?

 23.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Ho-Mo: Hahaha, ja man, dat was het.

 24.   
  Anoniem-311991153's avatar

  @Anoniem-1200381554:

  Vergeet je Aluhoedje niet?