Ori-ontwikkelaar Moon Studios werkt aan een RPG

Moon Studios – de ontwikkelstudio achter het hitgame Ori and the Blind Forest – is met meer bezig dan het vervolg genaamd Ori and the Will of the Wisps. Uit een vacature is gebleken dat de ontwikkelaar naast het Metroidvania-genre ook het RPG-genre wil herdefiniëren.

Op Gamasutra valt namelijk te lezen dat de studio op zoek is naar een Senior Designer met een zwak voor games als Zelda, Diablo en Dark Souls, die bereid is om het ARPG-genre drastisch te veranderen. Voor de rest ontbreekt nog iedere vorm van informatie, waarschijnlijk omdat dit uitstapje nog aardig in de kinderschoenen staat.

Intussen heeft Moon Studios aardig de handen vol aan Ori and the Will of the Wisps, waarvan helaas is gebleken dat het diens geplande releasedatum van 11 februari niet meer gaat halen. Gelukkig betreft het ditmaal slechts een minimaal uitstel van een maand, gezien de nieuwe releasedatum is vastgesteld op 11 maart.

  1.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    Ben oprecht benieuwd of Moon Studios hun development inmiddels wat meer gecentraliseerd heeft. Als ik het goed begreep, is Blind Forest dus grotendeels ontstaan vanuit legio thuiswerkkrachten, verspreid over (voornamelijk) Europa. Volgens de vacature zetten ze dat nu dus voort.

    Lijkt me duidelijk dat je ook met zo’n ontwikkelcyclus alsnog een meesterwerkje neer kan zetten, al kost het misschien wel wat extra tijd. Vraag me hardop af of dat wel het beste plan is voor álles wat Moon Studios verder nog wil produceren, en of het niet eens tijd is om meer developers onder één dak samen te brengen.