De Pokémon Company International jaagt op lekkers Pokémon Sword en Shield

Twee weken na de release van Pokémon Sword en Shield maakt de Pokémon Company International jacht op de personen die bepaalde afbeeldingen van het spel hebben gelekt. Het gaat hierbij om afbeeldingen die gebruikt zijn voor een strategiegids die in de maak is. Het doel is de lekkers voor de rechter te slepen.

Kort voor de release van Pokémon Sword en Shield zijn er afbeeldingen in handen gekomen van personen waarop de strategiegids wazig te zien is. Er zijn naast de afbeeldingen van de gids ook andere dingen gelekt. De Pokédex stond bijvoorbeeld al voor release online en ook bepaalde modellen, foto’s en video’s waren al beschikbaar voor het publiek. Toch lijkt TPCI enkel uit te zijn op de verantwoordelijken achter het lek van de strategiegids.

In de details van de rechtszaak staat hoe het bedrijf zijn best doet om alles rondom hun producten zo geheim mogelijk te houden. De gids zou achter slot en grendel hebben gezeten en opgeslagen in een beveiligd gebied. Het lek zou rond 1 november zijn rondes hebben gemaakt op Discord. De afbeeldingen in kwestie zouden enkel beschikbaar horen te zijn in de verzamelaarseditie van de gids. Naast Discord waren ook Twitter, 4Chan, Reddit en andere bekende krochten van het net aan de beurt.

Dat de Pokémon Company International het lekken serieus neemt, is te zien aan het statement. Ze geven aan dat het lekken van de informatie onherstelbare schade heeft gedaan aan het bedrijf en de merknaam Pokémon. Hoewel er nog niemand individueel is aangewezen als schuldig, zijn er wel al vier gebruikers op Discord geïdentificeerd. Van één van de vier wordt in ieder geval gedacht dat het de lekker is. Hoeveel de schade precies bedraagt volgens de Pokémon Company International is nog niet bekend.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren