EA liet Skate-handelsmerk verlopen; vierde deel blijft onzeker

We mogen nog zo hard hopen dat Skate 4 ooit realiteit; voor uitgever Electronic Arts blijkt het al jaren geen dringende zaak. Begin vorig jaar werd het patent van de skateboardserie nog eens handmatig vernieuwd, maar nu blijkt dat dat handelsmerk bij het United States Patent and Trademark Office (USPTO, voor vrienden) stilletjes is komen te vervallen, zo bracht GamesRadar aan het licht.

Vrees niet; de toekomst van de serie is daarmee niet per direct in vergetelheid geraakt. Hoewel Electronic Arts inderdaad dat ene Skate-patent heeft laten vervallen, bleek later dat de uitgever dat mogelijk opzettelijk deed om juridische gevolgen te vermijden. Via een omweg heeft Electronic Arts namelijk alsnóg het Skate-handelsmerk behouden, al moest het oude patent daarvoor dus even stilletjes “afsterven”.

In andere woorden — ja, het klinkt wat overdreven complex — via het vernieuwen van een ánder handelsmerk bij het USTPO heeft Electronic Arts de Skate-naam nog altijd weten te behouden.

Desalniettemin hoeft dat, jammer genoeg, ook weer niet bijzonder veel te betekenen voor ons gamers. De gemiddelde liefhebber van de franchise maakt hier hoogstwaarschijnlijk uit op dat EA de franchise voorlopig (nog) niet kwijt wil raken. Aan de andere hand getuigt het klakkeloos laten verlopen van je tien jaar oude handelsmerk niet als teken van interesse om binnenkort méér met die naam te doen. De toekomst van de Skate-serie begeeft zich, voor een zoveelste jaar op rij, in een absoluut limbo.

Wie weet, wil Electronic Arts het patent behouden om binnenkort oude Skate-titels als remakes naar nieuwe platformen én pc te brengen — bijvoorbeeld ook op Steam, naast Origin. Wie weet, ziet ook EA zelf in dat de “vragen naar Skate 4”-meme ieder jaar weer sterker groeit in de livechat van hun vaak teleurstellende persconferenties.

Hoe dan ook; het handelsmerk was héél eventjes niet meer van EA, toen weer wel. Ongetwijfeld een gnarly trucje van Electronic Arts’ advocaten, maar Skate 4 is nog net zo onwaarschijnlijk als het de afgelopen vijf jaar was…

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  Erg jammer… de gaming scene mist deze genre nu…. vroegahhh was tony hawk echt een gave game, Helaas laatste deel ook een grote flop.

  En laten we het dan maar niet eens over een leuke BMX game hebben [vroegaaah dave mirra pro BMX]

  Man wat waren die spellen gaaf.

  Nu heb je voor pc nog een redelijk recente BMX game.. Maar daar zit weinig doel in..