Servers van Skate 3 na twee jaar plotseling weer online; Skate 4 onderweg?

Skate is een zeer geliefde franchise van EA, maar sinds Skate 3 is de serie in de ijskast gegaan. Twee jaar geleden sloten de servers waarop spelers online lol konden trappen en skateparken met elkaar konden delen – om nu spontaan weer tot leven te komen. Met de E3 om de hoek draait de geruchtenmolen dan ook op volle toeren: waarom zouden de servers van een acht jaar oude game nú ineens online komen? Wordt Skate 4 aangekondigd op de EA Play-persconferentie?

Het zoemt de laatste jaren sowieso al van de geruchten in het skate-genre: begin 2017 ontbrandde de hoop op een nieuw deel in de Skate-serie toen EA’s community manager Daniel Lingen de hashtag #skate4 het internet op slingerde. Hoewel deze geruchten later werden ontkend, hopen veel gamers tóch dat de game-gigant ooit een nieuw deel zal (laten) maken.

Waar veel gamers óók op hopen, is dat Tony Hawk weer betrokken wordt bij een goeie skate-game. In februari maakte de legende bekend dat hij niet meer samenwerkt met Activision, de uitgever achter de Tony Hawk’s Pro Skater-franchise, dus in principe is hij vrij om met EA in zee te gaan, als het resultaat maar niet onder dezelfde banier wordt uitgebracht. Aangezien EA met Skate al een eigen grote naam heeft, lijkt het dus geen onlogische stap voor Hawk om die samenwerking aan te gaan.

Als EA inderdaad een Skate 4 op de planning heeft staan voor de aankomende E3, hoeven we niet lang meer te wachten op de officiële onthulling: de EA Play-persconferentie vindt plaats op zaterdag 9 juni om 20:00 uur (Nederlandse tijd).

Wat jullie: zouden jullie een Tony Hawk’s Skate (wellicht ontwikkeld door het Nederlandse RageSquid?) zien zitten? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  Tom's avatar

  Broek = preventieve tent

 2.   
  BozeBever's avatar

  Hoewel ik de Tony Hawk games hoog heb zitten in de nostalgie-sectie van mijn hersenen, denk ik dat deze daar moet blijven. De gameplay past denk ik niet meer bij de huidige tijd. De remakes bewezen dit, ondanks dat de kwaliteit ook beroerd was.

  Skategames zijn echter niet dood denk ik, al is het een niche. Ik denk dat er voor Free-2-play wel ruimte is bijvoorbeeld. Geld kan eenvoudig terugkomen via Microtransacties (‘Ik moet die vette overseas broek hebben die ik vroeger in LARGE-magazine zag staan!’) en je hoeft grafisch geen tripple-A af te leveren.

 3.   
  Tom's avatar

  Laten we niet vergeten dat Skate sowieso iets volledig anders deed dan de Tony Hawk-games van Activision. Veel meer realisme, waardoor het iets ‘echtere’ skateboardgevoel ook heel veel gaver werd.

  Activision mag permanent wegblijven van skatespellen, maar van mijn part kan Tony Hawk zelf gewoon in een potentiële Skate 4 verschijnen. Wat de hel, geef de IP desnoods aan RageSquid en pomp er wat geld in onder het mom van EA Originals; kom maar door.

 4.   
  tranceguy's avatar

  Ja dat lijkt wel op iets te duiden….. Maar dat zal dan wel tijdelijk zijn lijkt me dan toch….

 5.   
  mattioza's avatar

  Lijkt mij sterk dat EA gaat samenwerken met een RageSquid. De EA Originals waren voorlopig ook allemaal Zweedse ontwikkelaars. Maar wie weet werkt een EA Canada/Vancouver wel aan Skate 4, er zitten daar misschien nog wat overgebleven werknemers, die aan de vorige skate-delen hebben gewerkt.

 6.   
  Daniel Z's avatar

  Ik ga iets te hard lachen als het om een Skate 3 remaster gaat (en ook huilen). De afgelopen jaren waren in ieder geval goed om een skategame uit te brengen, veel meer mensen zijn weer gaan skateboarden en longboarden. Dus wellicht is die markt wat meer dan niche.

 7.   
  Tom's avatar

  mattioza schreef, "Lijkt mij sterk dat EA gaat samenwerken met een RageSquid. De EA Originals waren voorlopig ook allemaal Zweedse ontwikkelaars. Maar wie weet werkt een EA Canada/Vancouver wel aan Skate 4, er zitten daar misschien nog wat overgebleven werknemers, die aan de vorige skate-delen hebben gewerkt."

  Lijkt mij ook een eersteklas longshot, maar als EA daadwerkelijk de handjes van de franchise afhoudt, zoek ik extreme maatregelen op om de droom maar niet te laten sterven.

  Het liefst zie ik Black Box(-medewerkers) terugkeren om een mogelijke Skate 4 te verwezenlijken, maar van mijn part mag de game van iedereen en alles komen, zo lang EA het maar op zijn minst probeert. De franchise verdient het, en het zou voor EA een mooie manier zijn om verloren imago terug te winnen.