EA: Skate 4 is niet in ontwikkeling

De geruchtenmolen rond een nieuwe game in de Skate-serie draaide de afgelopen dagen overuren: eerst gaf de community manager van EA een hint in de vorm van de Twitter-hashtag #skate4 en later gaf Tony Hawk te weten dat hij mogelijk werkt aan een nieuwe game, maar niet met Activision. Helaas maakt EA nu een einde aan de geruchten: Skate 4 is niet in ontwikkeling.

Dit zei CEO Andrew Wilson tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers van de uitgever. De vraag is natuurlijk: waarom zette de eerdergenoemde community manager de hint dan op Twitter? Was het slechts een persoonlijke wens, of wilde hij de interesse peilen in een eventueel vervolg? Het blijft speculeren.

Wel weten we dat voorlopig helaas geen nieuwe Skate-game hoeven te verwachten.

 1.   
  jelte23's avatar

  Dat is nou jammer.

 2.   
  Tom's avatar

  Plottwist: de game is niet in ontwikkeling, omdat Skate 4 ALLANG AF IS?

  Nee, stiekem gewoon best wel ruk. Had toch gehoopt aankomende E3 een nette reveal te zien. Die serie is toe aan een reboot/revival.

 3.   
  Thijs.'s avatar

  Ik verwacht dat het misschien binnen EA een discussie gaande is dat er een nieuwe skate moet komen. Het kan zijn dat de mensen die er over gaan geen vertrouwen in hebben en dat de community manager via deze manier wou aantonen hoe graag mensen het wel willen. Het lijkt me een kwestie van tijd voordat er meer bekend over wordt. Ik verwacht wel dat er nog een versie komt.

 4.   
  JaslanNL's avatar

  Denk dat ze na Mirrors Edge een beetje bang zijn geworden voor de roepende groep. Al verwacht ik dat Skate 4 het wel beter zou doen dan de eerder genoemde. Misschien duurt het nog een paar jaartjes maar ik verwacht wel dat hij gaat komen, net als een nieuwe SSX op z’n tijd.

 5.   
  3333/3333's avatar

  Het zou ook kunnen dat EA overweegt om de Tony Hawk licentie over te nemen? Persoonlijk denk ik dat een goede Tony Hawk game (in de stijl van Underground etc) meer verkoopsucces kan bieden dan een Skate 4, omdat zulke games veel toegankelijker en makkelijker op te pakken zijn. De naamsbekendheid helpt ook wel natuurlijk.

 6.   
  Thijs.'s avatar

  Patriotic Pepe schreef, "Het zou ook kunnen dat EA overweegt om de Tony Hawk licentie over te nemen? Persoonlijk denk ik dat een goede Tony Hawk game (in de stijl van Underground etc) meer verkoopsucces kan bieden dan een Skate 4, omdat zulke games veel toegankelijker en makkelijker op te pakken zijn. De naamsbekendheid helpt ook wel natuurlijk. "

  ja want niemand heeft ooit van skate gehoord.

 7.   
  Daniel Z's avatar

  Geef gewoon een nieuwe skategame. Net de eerste Skate opgestart en dus is de hype weer aan!

 8.   
  3333/3333's avatar

  Thijs. schreef, "

  ”Patriotic Pepe” schreef, "Het zou ook kunnen dat EA overweegt om de Tony Hawk licentie over te nemen? Persoonlijk denk ik dat een goede Tony Hawk game (in de stijl van Underground etc) meer verkoopsucces kan bieden dan een Skate 4, omdat zulke games veel toegankelijker en makkelijker op te pakken zijn. De naamsbekendheid helpt ook wel natuurlijk. "

  ja want niemand heeft ooit van skate gehoord. "

  De Tony Hawk-franchise bestaat al veel langer en is ook vele malen beter verkocht, wijsneus.

 9.   
  RiiLaKuma's avatar

  Patriotic Pepe schreef, "Persoonlijk denk ik dat een goede Tony Hawk game (in de stijl van Underground etc) meer verkoopsucces kan bieden dan een Skate 4"

  Nieuwe Tony Hawk in die stijl… I want to believe. 😥

 10.   
  tranceguy's avatar

  Wil nog niet zeggen dat ie niet in ontwikkeling is…. Ontkennen doen ze namelijk als eerste bij dit soort “leaks”…

 11.   
  Thijs.'s avatar

  Patriotic Pepe schreef, "

  ”Thijs.” schreef, "[quote=”Patriotic Pepe”].."

  ja want niemand heeft ooit van skate gehoord. "

  De Tony Hawk-franchise bestaat al veel langer en is ook vele malen beter verkocht, wijsneus. [/quote]

  Gelukkig was de laatste tony-hawk ook zo’n succes 😆