Overwatch 2 officieel aangekondigd op BlizzCon

Hoewel het eerste deel van Overwatch nog maar net is verschenen op de Nintendo Switch, heeft Blizzard op diens Blizzcon-evenement het tweede deel in de Overwatch-franchise uit de doeken gedaan. Dat ging echt niet gepaard zonder wat uitgelekte details, iets wat Jeff Kaplan wel even moest adresseren op het podium.

In Overwatch 2 gaat Blizzard zich meer verdiepen op het verhaal van Overwatch en brengt daarmee ook een PvE-modus naar het spel toe, vergelijkbaar met de korte evenementen uit het eerste deel. Het tweede deel gaat eerder om het voorkomen en tegengaan van een tweede Omnic Crisis.

Deze PvE-missies brengen je terug naar al eerder bezochte plekken uit Overwatch, maar ook meteen naar nieuwe. Zo komen de steden Rio de Janeiro en Toronto naar het spel toe. Beide kaarten zijn in zowel PvE als in PvP speelbaar.

Hoewel er weinig verschillende PvP-modes beschikbaar zijn in Overwatch, brengt Overwatch 2 een geheel nieuwe mode naar het spel toe. De Push-modi laat een robot een punt pushen naar een andere kant. Wanneer één team het punt bezit, zal de robot naar de tegenstander duwen. Wanneer de tegenstander het punt heeft, komt het punt richting jou toe.

Maar ook het spel zelf is veranderd. Zo zijn er diverse aanpassingen verricht aan de engine om een geheel nieuw gevoel te geven. Daarnaast is heeft elke hero ook aanpassingen gekregen, ze zien er anders uit en hun abilities werken ook totaal anders. Elke hero kan nu xp verdienen waarmee ze levels omhoog gaan. Hiermee kan je nieuwe abilities ontgrendelen voor specifiek die hero.

Over heroes gesproken, Blizzard heeft aangekondigd dat liefst twee nieuwe helden naar Overwatch 2 komen. Na de trailer van voorgaande BlizzCon was al duidelijk dat Echo naar het spel toe gaat komen, wat nu ook het geval is. Daarnaast komt de heldin Sojourn naar Overwatch toe. Veel hierover is voor het moment nog niet bekend.

Wanneer Overwatch 2 precies verschijnt is voor het moment onduidelijk. Wel heeft Jeff Kaplan op het podium bekendgemaakt dat al je progressie die je hebt gemaakt, met betrekking tot je emotes en skins, in het eerste deel, gewoon meegaat naar het tweede deel.

 1.   
  raxpherion's avatar

  Net paar trailers bekeken. Ik heb me erg vermaakt met overwatch maar deel 2 ziet er meer uit als een dlc en niet als een nieuw deel. Paar nieuwe maps en 1 nieuwe hero tot nu toe. Had wel wat meer verwacht kwa graphics enzo. Echt een deel 2 waardig meh. En waarom nog zo late release voor de switch. Beter meteen overwatch 2 dan.

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Nooit de game gespeeld, puur vanwege dat het mp only is.
  Maar ben erg benieuwd naar deeltje twee en zijn verhaal.

  En hoe de game eruit zal zien, de unieke kleurvolle style vond ik geweldig van de game.

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Snap dat Activision “meer Overwatch” wil zien van Blizzard, maar gevoelsmatig gaat dit tegen de ideologie van games-as-a-service in. In ieder geval in mijn optiek, dan. Vind deze moeilijk te plaatsen; moeilijk om ook veel vertrouwen in te krijgen, zo.

  Overwatch zat misschien niet bepaald meer in de stijger, maar de game was ook verre van dood. Een deel twee voelt nu wat vroeg en vervreemdend, vooral wanneer ze met allerlei rare restricties/omwegen ervoor willen zorgen dat de playerbase niet opgebroken wordt; ga dan gewoon voor een spin-off óf een doorstart van het origineel.

 4.   
  blackname's avatar

  Kan mij niet overtuigen, had dan een single player only gemaakt en deel1 wat meer uitgebreid. Dit lijkt me allemaal net niet.