Google werkt hard aan exclusives voor Stadia

Op 19 november lanceert Google Stadia, precies zeven maanden na de onthulling. De dienst lanceert met onder andere een rits Ubisoft-titels en ook Mortal Kombat 11 en Cyberpunk 2077 zijn voor de dienst aangekondigd. Echter, Google werkt ook aan games die exclusief naar het stream-platform komen.

Dit maakte Jade Raymond tegenover GamesIndustry.biz bekend, die van Ubisoft via Electronic Arts bij Google terechtkwam als directeur Stadia-games en entertainment. Ze zegt dat Google werkt aan zowel eigen exclusieve titels als aan exclusieve content voor games van indies en andere derde partijen.

Google wil elk jaar exclusieve games uit gaan brengen, maar komt pas over een paar jaar met grote nieuwe IP’s. Bij exclusieve titels en content moeten we denken aan dingen die op traditionele systemen niet mogelijk zijn, zoals meer geavanceerde physics simulations en AI. De serverparken van Google maken dit wél mogelijk, waarmee gaming volgens de internetgigant naar het volgende plan kan worden getild.

Dit zijn natuurlijk grote woorden, maar van Google zouden we ze eerder geloven dan van veel andere bedrijven. Hoe dan ook, de tijd zal het leren!

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Denk dat het eerst zaak is dat dat platform stabiel staat, anders wíl je als grote ontwikkelaar je titels ook niet exclusief koppelen aan Stadia.

  Misschien dat meer developers er oren naar hebben zodra alle Stadia-beloftes probleemloos werken. Denk aan de apparaten waarop Stadia zou moeten werken, het gebruiksgemak en vooral die bejubelde controller, die bij launch bijna niks van zijn premise waarmaakt.

 2.   
  GsA_Dragonheart's avatar

  Stadia zal er bij mij niet inkomen. Enkel en alleen nog maar om het feit dat ze hier in België nog met data limieten werken. Wat voor deze dag gewoonweg belachelijk is. Moesten ze downloadbare versies van hun games hebben wil ik ze gerust spelen. Maar streamen, laat dat maar.

 3.   
  Anoniem-751572904's avatar

  @GsA_Dragonheart:
  Ik heb een telenet Whopa abbo. Ondertussen 300mbits. Heb al maanden tegen 1 TB download aangezeten. Nooit gecapt geweest of een opmerking van gehad.

 4.   
  Anoniem-697488397's avatar

  @GsA_Dragonheart: Proximus verhoogt hun datacap naar 3tb vanaf 1 november

 5.   
  Anoniem-356711905's avatar

  @GsA_Dragonheart:

  Downloaden heeft geen zin, want het spel draait niet lokaal maar op krachtige google servers.