Jade Raymond vertrekt bij EA

Electronic Arts (EA) heeft aangekondigd dat Jade Raymond het bedrijf gaat verlaten. De afgelopen drie jaar stond Raymond aan het hoofd van de EA-ontwikkelstudio Motive, in Montreal.

Motive was de afgelopen jaren sterk betrokken bij de ontwikkeling van een Star Wars-game door Visceral Games. Zowel deze game als Visceral Games werd eerder dit jaar de nek omgedraaid. Zo blijft de productie van Motive na drie jaar tijd steken op wat bijdragen aan de ontwikkeling van Star Wars: Battlefront 2. Allicht had Raymond meer voor ogen toen ze de leiding kreeg over de nieuwe studio, waardoor ze nu besloten heeft ergens anders haar passie te volgen.

In het verleden was Raymond hét gezicht bij Ubisoft Toronto voor onder andere de Assassin’s Creed-franchise. Ze was nauw betrokken bij de allereerste Assassin’s Creed en werd in het begin al snel het boegbeeld van zowel Ubisoft Canada als de Assassin’s Creed-games. In 2014 nam ze na 10 jaar afscheid van Ubisoft om nieuwe uitdagingen op te zoeken.

 1.   
  dannyelske's avatar

  Terug naar Ubisoft?

 2.   
  mmx's avatar

  Ik wens haar succes 🙂

 3.   
  OnOwned's avatar

  En weer vertrekt er een behoorlijke naam bij EA. Patrick Soderlund is al vertrokken en Peter Moore koos een paar jaar geleden voor een nieuwe carrière in het voetbal. Het begint langzaam een exodus te lijken, alsof iedereen de bui al ziet hangen en liever droog blijft.

 4.   
  Daniel Z's avatar

  Nu pas? Benieuwd waar ze nu belandt, ze leverde prima werk af met Assassin’s Creed.

 5.   
  Neolite's avatar

  Dit zat er toch wel aan te komen na het schrappen van de singleplayer star wars game. Afwikkelen van het contract heeft dus toch behoorlijk wat tijd gekost.

 6.   
  rolf1977's avatar

  Kom maar bij mij in dienst

 7.   
  DonderVuist's avatar

  Mooi vrouwtje zeg en houd van games (denk ik) maar bovenal fan van Starwars (denk ik zou raar zijn van niet maar je weet nooit) dit is gewoon een zeldzame soort

  Maar goed zijn vast genoeg andere studios waar ze terecht kan. Jammer dat Disney alleen recht op het Starwars gerne heeft, had ze mss met een andere studio de single player versie van Starwars kunnen doen.