Keren pc-games van EA terug naar Steam?

Het regent de laatste tijd launchers in de pc-wereld: van de Epic Games Store tot de Rockstar Games Launcher, iedereen lijkt zijn eigen software te willen. Echter, Steam is en blijft de grootste partij en Electronic Arts lijkt dat in te zien: op Twitter heeft het bedrijf een teaser geplaatst waarin het lijkt te suggereren dat het zijn games weer naar Steam gaat brengen.

EA verkoopt zijn pc-games al lange tijd exclusief via zijn eigen Origin-software, maar de bovenstaande teaser (en letterlijke hot take) laat vrij weinig aan de verbeelding over: een EA-mok waar stoom uit komt, dat kan haast niets anders betekenen dan dat Electronic Arts weer spellen via Steam gaat verkopen, toch?

Dat wil echter niet zeggen dat EA zijn Origin-software volledig opgeeft. Eerder vond een oplettende Steam-gebruiker al een testprogramma in Steam dat erop lijkt te wijzen dat je EA-games in de nabije toekomst wellicht via Steam kunt kopen, maar dan alsnog via Origin moet opstarten. Wel biedt dit het gemak dat je bijvoorbeeld Apex Legends met je Steam-vrienden kunt spelen, in plaats van alleen met de mensen die je kent op Origin.

Wat jij: ga jij je EA-games via Steam kopen, of blijf je het ‘gewoon’ via Origin doen? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  mmx's avatar

  Ik blijf gewoon kopen .ik wil iets tastbaars en een mooie doos. Zo simpel staat het.

 2.   
  Anoniem-1717617056's avatar

  mmx, dat is een mooie gedachten, echter vind ik die dozen met alleen een download code er in echt onzin, ik wil minimaal een cd/dvd er bij van de game :).

 3.   
  mmx's avatar

  @Anoniem-1717617056: Juist dat wil ik ook. Goed gezien.

 4.   
  BozeBever's avatar

  EA teased naar een Hot-coffee mod voor Apex. Mark My Words!

  Maar even eerlijk. Ik heb ondertussen al zoveel launchers op mijn computer staan dat ik mentaal de strijd al heb opgegeven om mij druk te maken over het spel spelen vanuit 1 launcher. Ik koop een game om het spel, helaas niet meer of het wel of niet op een bepaalde launcher staat. Daar waar hij het goedkoopst is ben ik, als spaarzame hollander, te vinden.

 5.   
  Anoniem-1476251912's avatar

  Een mooie doos, een DVD? Er zitten hier nog lui vast in de 00’s? Ik doe al jaren niet meer aan fysieke media, de enige optische speler thuis zit in m’n PD4 en die mag er bij de PS5 wat mij betreft uit. Ik koop die PS4 games digitaal, puur alleen omdat ik te lui ben om op te staan en die schijfjes om te wisselen. Mijn PC heeft 6TB aan ruimte in SSD’s zodat er veel digitale downloads op kunnen. Fysieke media, LOL, laat me niet lachen, het is bijna 2020. Maar goed, EA is terug, nu de stekker nog uit de epic store en Uplay.

 6.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Anoniem-1476251912: Ben zelf ook groot voorstander van digitale media, maar je kunt niet ontkennen dat veel mensen waarde hechten aan fysiek spul. Ook die mensen drijven gewoon sales aan.

  ’t Voelt soms gewoon prettig en in sommige gevallen heeft een fysiek kopietje ook daadwerkelijk meerwaarde, bijvoorbeeld omdat de game/film digitaal niet (goed) te vinden is.