Ubisoft klaagt cheatmaker voor Rainbow Six Siege aan

Als er iets is dat ontwikkelaars van online games vervelend vinden, zijn het wel cheats. De terms and conditions staan vaak vol met dreigende taal tegen gebruikers en makers van valsspeel-software, maar die wordt lang niet altijd hard gemaakt. Ubisoft heeft nu echter een cheatmaker voor Rainbow Six Siege aangeklaagd voor 25.000 dollar per overtreding.

Het bedrijf MizuSoft maakte een cheat genaamd ‘Budget Edition Rainbow Six Siege Cheat’, die spelers in staat stelde om (tegen betaling) hun damage output te verhogen, verborgen spelers te onthullen en de field of view groter te maken dan de door Ubisoft gestelde grenzen. Dat kostte spelers dertien dollar per dag of 77 dollar per maand. Volgens Ubisoft heeft dit de maker honderdduizenden dollars aan omzet opgeleverd, dus wordt de tiener hard aangepakt.

Onlangs kondigde Ubisoft al aan hard op te gaan treden tegen valsspelers in Rainbow Six Siege, waarbij vooral juridische stappen tegen plegers van DDoS- en DoS-aanvallen centraal stonden. De aanklacht tegen MizuSoft komt dus niet geheel uit de lucht vallen, want volgens de Franse ontwikkelaar heeft het bedrijf enorm veel tijd en geld besteed aan het bestrijden van de software van MizuSoft.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren