DOOM Eternal uitgesteld tot 20 maart 2020

Leg je demoonbestendige kettingzaag en lompe shotgun maar weer even neer: DOOM Eternal gaat de beloofde releasedatum van 22 november niet meer halen. id Software maakte vandaag bekend dat de brute shooter met een aantal maanden uitgesteld moet worden, om de vaste kwaliteitstandaard van de studio veilig te stellen…

De nieuwe releasedatum valt laat in het eerste kwartaal van 2020; op 20 maart, ironisch genoeg gelijktijdig met het ultiem rustgevende Animal Crossing: New Horizons. Het zou hier gaan om een nieuwe datum voor pc, PlayStation 4 en Xbox One, met een release op Nintendo Switch nóg verder naar achter geschoven. Daarover horen we later pas meer, aldus id Software.

Een volledig statement met verdere verklaring (en dankbetuiging) werd verspreid op, onder meer, het officiële DOOM Twitter-account:

Een bijkomstige, schrale troost voor dit minder heugelijke nieuws is dat de eerder aangekondigde Invasion Mode nu al kort na launch geïmplementeerd moet worden, als zijnde een gratis update. Aan de hand van deze modus zou het mogelijk worden voor spelers om elkaars speelsessie te infiltreren en het leven in het helse landschap zuur(der) te maken.

Daarnaast wordt DOOM 64, welke eerder al aangekondigd was voor Nintendo Switch, nu uitgerold op alle platformen die DOOM Eternal ook aan zal doen. Gamers die Eternal pre-orderen, krijgen de klassieke DOOM-game gratis meegeleverd op hun respectievelijke platform, al moet ook die port wachten tot 20 maart 2020 om uiteindelijk te verschijnen.

Liefhebbers van DOOM (2016) moeten dus nog tot en met 20 maart 2020 wachten, eer ze aan de slag mogen met het vervolg. Tot dusver lijkt de sequel echter wel veel goede hoop los te maken, zoals deze zomer nog bleek van onze razend enthousiaste Amador, in zijn DOOM Eternal preview vanaf Gamescom…

 1.   
  mmx's avatar

  2019 toch het jaar van uitstellen. Wel jammer maar de game moet goed zijn toch.

 2.   
  segin's avatar

  Sorry voor off topic, maar waarom is er eigenlijk voor gekozen dat je niet meer kunt reageren op oudere berichten?

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @segin: Dat werd ons aangeraden met de overgang naar de nieuwe website.

  Om spam en onoverzichtelijkheid te voorkomen, is er maar een beperkte tijd (uit mijn hoofd vijf dagen) waarin gereageerd kan worden op artikelen. Zo voorkomen we ook dat mensen necroposten of SEO-farmen op zes jaar oude nieuwtjes, bijvoorbeeld.

 4.   
  segin's avatar

  @Tom Kauwenberg: Oke, helder, dankjewel.

 5.   
  Daniel Z's avatar

  Dit is echt heel zuur. Zo blijven er dit najaar nog maar weinig games over die ik wil. Waarschijnlijk Star Wars en dan houdt het zo’n beetje op. Anderzijds heb ik nog genoeg (uit) te spelen, dus dan de focus maar verleggen.

 6.   
  mmx's avatar

  @Daniel Z: inderdaad het is zuur. Ik keek er echt naar uit. Maar ja ik denk dat het ook wat te maken heeft met terminator resistance die ook bijna op hetzelfde tijdstip uit komt .