PlayStation-baas Shawn Layden verlaat Sony

2019 zal waarschijnlijk de geschiedenisboeken in gaan als een tussenjaar voor gamers: we wachten met smacht op de PlayStation 5 en Xbox Project Scarlett, en ook consolemakers houden zich daarom koest. Dat wil echter niet zeggen dat er niks meer speelt in de game-industrie. Eerder dit jaar verliet Reggie Fils-Aimée Nintendo of America, en nu is het de beurt aan Shawn Layden, de baas van PlayStation binnen Sony. Dit maakt het bedrijf bekend op Twitter.

Natuurlijk komt dit nieuws behoorlijk onverwacht, aangezien Layden al sinds 2014 directeur is bij PlayStation. Onder zijn leiderschap verschenen kaskrakers als Horizon: Zero Dawn, God of War en Marvel’s Spider-Man. Mede dankzij deze exclusieve titels is de PlayStation 4 uitgegroeid tot een legende.

Maar aan de andere kant biedt de onverwachte zet van Layden wel de kans om op tijd een opvolger aan te wijzen en voor te bereiden op het nabootsen van het succes van de PlayStation 4, maar dan met de next-gen variant. Het is nog niet bekend wie Layden moet opvolgen, noch wanneer die persoon de functie daadwerkelijk betreedt. Ongetwijfeld krijgen we in de komende uren en dagen meer informatie, maar op het moment van schrijven is alleen duidelijk dat Layden de release van de PlayStation 5 niet meer mee zal maken als directeur van het PlayStation-merk.

Houd Gamersnet vooral in de gaten voor het laatste nieuws omtrent deze situatie!

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Is dit een epische Victory Royale voor Papa Phil?

 2.   
  OnOwned's avatar

  @Tom Kauwenberg: Lijkt het wel op he XD. Maar zonder gekheid. Ik denk dat deze man lekker van zijn pensioen gaat genieten. 32 jaar bij Sony, PS4 een ongekend succes. Stoppen op je hoogtepunt. Heeft de beste man van Nintendo ook gedaan. Die zag dat de Switch goed was en kan gerust achter de geranium gaan zitten.

  Als Phil Spencer van Project Scarlett een succes kan maken dan zie ik hem over een paar jaar lekker klaverjassen met Reggie en Shawn.

 3.   
  Anoniem-145023986's avatar

  rip