PlayStation 4 100 miljoen keer verkocht

Vandaag mogen we een grote mijlpaal delen voor Sony, want hun PlayStation 4 is inmiddels alweer meer dan 100 miljoen keer verkocht. Dit heeft de uitgever zelf naar buiten gebracht in de kwartaalcijfers van het bedrijf. De console verscheen in november 2013.

Het afgelopen kwartaal (tot en met juni) is de PlayStation 4 3.2 miljoen keer over de toonbank gevlogen en het heeft daarmee vijf jaar en zeven maanden geduurd om dit prachtige resultaat te behalen. Volgens Daniel Ahmad van Niko Partner (analist) is geen andere console zo snel naar de 100 miljoen gegaan, zelfs niet de PlayStation 2 en Nintendo Wii. Hoewel de consoleverkoop langzamer gaat dan voorgaande jaren, gaat het nog steeds prima met Sony’s game-handel. Dit heeft vooral te maken met verkopen in de PlayStation Store en PlayStation Plus.

Een ander opvallend resultaat is dat de digitale verkoop voor het eerst hoger ligt dan de fysieke handel. 53% van de PlayStation-games is digitaal verkocht in het laatste kwartaal. PlayStation is verantwoordelijk voor 32% van de winst van Sony.

Met deze resultaten staat Sony er perfect voor als ze volgend jaar de PlayStation 5 lanceren.

 1.   
  mmx's avatar

  Mooi toch zulke cijfers. .gefeliciteerd Sony .

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  Mooi he kom maar op met de ps5 😀

 3.   
  mmx's avatar

  @Rijstekorrel: dat vind ik ook .

 4.   
  fantasyfreak's avatar

  Mooie cijfers. Maar de ps5 mag van mij nog even duren. Heb het gevoel dat de ps4 nog lang niet klaar is of volledig benut.

 5.   
  Daniel Z's avatar

  Dit zijn mooie aantallen. Nog even een paar games knallen en dan is het volgend jaar prima tijd voor de PlayStation 5. Heel benieuwd naar de ontwikkelingen van Sony.