Speciale editie Fallout 76 helm teruggeroepen om schimmelvorming

Net nu Bethesda dacht dat het hele Fallout 76-debacle zo’n beetje op z’n einde was, krijgt de uitgever weer een tik te verduren. Een gelimiteerde editie van de Fallout 76 helm – welke uitsluitend via GameStop werd verkocht – blijkt namelijk een gezondheidsrisico te kunnen vormen. Iemand heeft wat minder in Luck geïnvesteerd…

In een mededeling van de United States Consumer Product Safety Commission wordt uitgelegd dat de canvas voering aan de binnenzijde van de T-51b Power Armor Collectible Helmet schimmel kan bevatten, welke vooral voor mensen met longaandoeningen, een schimmelallergie of een laag immuunsysteem gevaarlijk kan zijn. Het wordt dan ook aangeraden om het artikel te retourneren.

“Mold can be present on the fabric insert inside the helmet, posing a risk of respiratory or other infections in individuals with compromised immune systems, damaged lungs or an allergy to mold.

Consumers should immediately stop using the recalled collectible helmets and contact GameStop for a full refund and return instructions. GameStop is contacting all known purchasers directly.”

Voor de duidelijkheid, iedereen die de Collector’s Edition heeft gekocht, hoeft zich geen zorgen te maken. Volgens de United States Consumer Product Safety Commission betreft het uitsluitend de gelimiteerde Nuka-Cola versie die door GameStop werd verkocht. Mocht je zo’n überfan van Fallout zijn dat je de moeite hebt genomen om één van de 20.000 exemplaren met pijn en moeite naar Nederland te krijgen, dan dien je misschien toch even te overwegen om het ding in quarantaine te zetten.

 1.   
  Alfa Warrior's avatar

  Even kijken hoor, we hebben:
  – Canvas bag, die van plastic was.
  – Nuka Cola Rum, artwork liet een glazen fles zien, werd plastic knock-off, niet eens practisch bruikbaar.
  – 20 dollar power armor skin.
  – 5 dollar compensatie (voor canvas bag), niet eens genoeg voor ingame canvas bag.
  – in-game store waar fallout 4 ported items in te vinden zijn.
  -Bugs, crashes, etc.

  En dan hebben we nu dus ook schimmelhelmen.

  GG, RIP Bethesda, hopelijk leren ze dat haastige spoed, zelden goed is. F76 voelde vanaf de trailer al aan als een quick cashgrab.

 2.   
  fantasyfreak's avatar

  Hahaha het begint gewoon bijna zielig te worden. Ik had Bethesda altijd wel hoog zitten, maar ik begin mij nu wel zorgen te maken om die studio.

 3.   
  Patrick Meurs's avatar

  @Alfa Warrior: ik moet heel eerlijk bekennen dat het woord ‘schimmelhelm’ me bijna doet denken aan een SOA…

 4.   
  Anoniem-837907994's avatar

  Heb de game voor 7 euro bij opruiming intertoys gekocht. Manmanmam wat heb ik gelachen. Beter dan een toeter zeg ik je.

 5.   
  Anoniem-1803141309's avatar

  Bethesda waar zijt ge toch mee bezig? Ik ben een van de weinige personen die echt graag 76 speelt ma dees is toch niet meer normaal. Get your shit together!

 6.   
  Anoniem-1261589362's avatar

  @Alfa Warrior: blijt blijt blijt